Så här såg ljusen ut efter att de vandaliserats.

Så här såg ljusen ut efter att de vandaliserats. Foto: Privat

Vandalisering gav inställda lektioner på barnens trafikskola: "Jättetråkigt"

Ljussignaler förstördes – verksamheten påverkas

HELSINGBORG.

Flera lektioner med skolklasser har fått ställas in efter inbrott och skadegörelse på barnens trafikskola. "Tyvärr har några skolor drabbats", berättar Therése Olofsson på kommunen.

Nyligen drabbades barntrafikskolan som ligger belägen mellan den stora entrén till Fredriksdals friluftsmuseum och Ringstorpsvägen av såväl inbrott som vandalisering.

Dels har hjul till cyklar som hyrs ut stulits, och dels har trafiksignaler slagits sönder.

– Det är jättetråkigt, uttrycker Therése Olofsson, chef för enheten miljö och livsstil på stadsbyggnadsförvaltningen, om nyheten som hd.se var först med att berätta om.

Foto:Pressbild

Barnens trafikskola har ända sedan 1950-talet lärt Helsingborgsbarn en smula trafikvett. Varje år kommer hundratalet skolklasser i årskurs ett till den lilla trafikskolan för att få en första inblick i hur det går till i trafiken.

Det är fullt i schemat och det blir klurigt att få in klasserna i ett senare skede

Här får de små liven trampa runt i den verklighetslika miljön, och har att förhålla sig till andra fordon och ljussignalerna berättar när det är tillåtet att köra vidare, eller när det är läge att stå och lämna företräde. Precis som i verkliga livet.

Det som har skett har dessvärre lett till att några lektioner har fått ställas in.

– Tyvärr har några skolor drabbats. Det är fullt i schemat och det blir klurigt att få in klasserna i ett senare skede, för det är så hög belastning. Men vi gör vad vi kan, berättar enhetschefen som säger att ljusen nu har bytts ut och verksamheten är i gång igen.

Publicerad 10 May 2019 11:59