Foto: Circle K

Bilister har fått nog – ska protestera mot höga bensinpriser utanför mack

Bensinupproret når Helsingborg under lördagen

HELSINGBORG/ÄNGELHOLM.

Många har tröttnat på de allt högre bensinpriserna som råder i landet. Under lördagen ska ett gäng som fått nog protestera i Helsingborg.

Den senaste tiden har det så kallade Bensinupproret 2.0 växt fram på Facebook. En sida för de som helt enkelt fått nog av att priserna på drivmedel stiger och stiger.

Lördagen den 18 maj sker en protestaktion vid en bensinmack i Helsingborg, som väntas samla folk även från andra delar av regionen. Exempelvis ska ett gäng samlas vid Catena arena (ishallen) i Ängelholm klockan 12, för att därifrån köra i gemensam tropp ner till den aktuella bensinstationen i Helsingborg.

De medverkande planerar att där visa upp banderoller som det ska stå "Bränsleupproret 2.0 – Vi har fått nog" på. Förhoppningen är att visa på det missnöje som finns kring prissättningen.

"Den 18 maj kl 13.00 samlas alla vi som vill visa att vi har fått nog!!! Vi samlas på circle K där vi parkerar våra bilar och umgås. Vi står där i ca 30 min med våra bilar och våra hemmagjorda banderoller", står det att läsa på ett event på Facebook.

Efter en halvtimme på samma plats planerar man att köra i en spontan cruising till en vältrafikerad rondell och köra ett par varv med banderollerna på bilsidorna.

"När vi genomför detta samtidigt runt om i landet kommer vi att synas och höras!" skriver man.

Protesten kommer att ske vid Circle K-stationen nära Bergarondellen i Helsingborg mellan klockan 13 och 14 lördagen den 18 maj.

Publicerad 17 May 2019 11:15