Foto: Daniel Olsson/TV4

Mat-Tinas listar sina krogfavoriter: "Nivån här är bra"

Hit går profilen helst för att äta och fika

HELSINGBORG.

Tina "Mat-Tina" Nordström känd från tv-rutan och mängder av matsammanhang tipsar här om sina krogfavoriter i hemstaden, berättar om sina nya planer i Ödåkra spritfabrik och avslöjar vilka vardagsrätter som lagas mest i familjen Nordström.

Av
Ida Asplund Ådahl

Vad är det bästa med kroglivet i Helsingborg?

– Gud, jag är verkligen fel man att svara på detta. Sliter inte ut krogarna direkt. Men jag skulle ändå vilja säga att nivån i Helsingborg är bra och jag vill tro att folk faktiskt går ut och äter mera vilket gynnar oss alla.

På vilket sätt hämtar du inspiration i Helsingborg till dina egna maträtter?

– Helsingborg är min "borg" och jag hittar enormt mycket inspiration i vardagen och tillsammans med min kollega Benny Cederberg.

Om du skulle dedicera helsingborgarna en rätt – vad skulle det vara för någon?

– Då skulle jag säga: Grattis Helsingborg, ni får en saluhall i gamla simhallen på Söder!

Vilka är dina favoritvardagsrätter att laga hemma?

– Snabba rätter som inte ger så mycket disk – allt i en gryta eller allt på en plåt!

Vad beställer du om du går ut en kväll?

– Varmrätt och ost!

Du ska ju öppna upp ett kök och showroom i Ödåkra spritfabrik utanför Helsingborg. Vad kan du berätta om det?

– Ja, var Ödåkra tar vägen vet jag inte. I första hand är det för våra samarbetspartners och alla de inspelningar vi gör både för social medier och i TV vi komme att ha där. Det är inte varje dag man ser en framtid på ett blankt papper – rätt coolt faktiskt. Vi njuter av det! Man känner direkt när man kommer till "Spritan" vilken kreativitet där finns. Ett härligt "hippifierat" ställe precis bredvid "högkonsumtionens högborg" Väla köpcentrum.

Du har ju gjort så mycket under din karriär – vilka drömmar och idéer har du kvar att nå?

– Jag är nyfiken i min natur – det är mitt största driv. Jag är lite som mitt eget "kretslopp" – driver på mig själv bra.

Om du inte sysslade med mat på olika sätt – vad skulle du då professionellt ägna dig åt tror du?

– Fallskärmsjägare, helikopterpilot, fridykare och om inte detta hade funkar så kan jag tänka mig att bli astronaut, haha.

Fotnot. Artikeln har tidigare publicerats i Lokaltidningens magasin RES.

Tinas bästa godbitar i Helsingborg

Frukost/brunch: Café Étoile.

Lunch: Pålsjö Krog med utsikt över sundet.

Middag : Picknick från Hallen på stranden i solnedgång.

Fika: Fahlmans conditori.

Publicerad 20 July 2019 00:00