Camilla Plate:

Camilla Plate: "Vi är glada att besiktningen gick bra", säger hon. Bilden är tagen i ett tidigare sammanhang. Foto: Joel Winqvist/arkiv

Efter otäcka olyckan – åkattraktion på Hx nu besiktigad och godkänd

Incident i Landskrona föranledde åtgärder inför Helsingborgsfestival

HELSINGBORG.

En åktur på Axels tivoli i Landskrona nyligen blev rena mardrömmen för en tioårig pojke som höll på att strypas av ett plastband som hade fastnat. Samma tivoli har nu kommit till Helsingborg och Hx och en specialbesiktning ägde rum innan attraktionen kunde ges grönt ljus.

Tioåringen svimmade på grund av strypt lufttillförsel, innan bandet lossnade av sig självt. Plastbanden är en del av åkattraktionen och faller ned under åkturen för att skrämma de som åker.

Axels tivoli finns även med som en av programpunkterna på Hx i Helsingborg, som arrangeras under fredagen och lördagen. Frågan efter olyckan var om tivolit skulle få hålla öppet, med tanke på det som hände.

Under morgonen och förmiddagen på fredagen genomgick tivolit en besiktning.

– En besiktning beställdes innan vi skulle öppna den. Både för för deras (tivolits) skull, för vår och för besökarna, berättar Camilla Plate som är med och arrangerar Hx från stadens sida.

Besiktningen gick mycket bra, förklarar hon.

– Den besiktigades utan anmärkningar. Sedan kunde tivolit öppna klockan 12 nu under fredagen, förklarar hon.

Det aktuella tivolit är placerat vid piratlekplatsen på Gröningen under Hx.

– Det känns jättebra, tivoli är ett populärt och önskat inslag. Vi är glada att besiktningen gick bra och att vi kan bjuda besökarna på den här upplevelsen, säger Camilla Plate.

Publicerad 02 August 2019 14:38