Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Adobe Stock

"Mensburgare" blev het potatis – nu görs kritiserade namnet om

Förändring på menyn inför Vallåkraträffen

VALLÅKRA. Ifjol blev det rejält rabalder kring den så kallade mensburgaren som föreningen Vallåkra IF serverade i anslutning till Vallåkraträffen. Nu görs en mindre ändring i namnet.

I anslutning till området där Vallåkraträffen arrangerades i fjol drev idrottsföreningen Vallåkra IF en camping där man bland annat serverade snabbmat.

På menyn fanns namn som "Stort pök med extra lök", "Toppless", "Manlig kärleksburgare" och "Mensburgare". Detta kritiserades efter att en person tog en bild på menyn och lade ut på sociala medier.

– Min fråga är hur tänker de (föreningen, reds.anm), skulle jag vilja säga. Det är bara min spontana kommentar, sa en kritisk Per Östman, Vallåkraträffens pressansvarige, till Lokaltidningen ifjol.

Inför årets Vallåkraträff som går av stapeln nu till helgen, den 17 och 18 augusti, serverar föreningen återigen mat. Men nu har man beslutat sig för att göra en mindre korrigering gällande namnet på den rätt som tidigare hette Mensburgaren, som Helsingborgs Dagblad var först att rapportera om.

– Vi byter namn på den till Men´s burger. Så det blir två ord, säger Rickard Zemirek som är styrelseledamot i föreningen.

Anledningen till namnbytet är att det blev så stor uppståndelse kring det hela ifjol.

Rickard Zemirek berättar att gäster på campingen har fått vara med och bestämma vilka namn som rätterna ska ha. Han är tydlig med att man har kört de namnen i flera år utan att ha fått några klagomål.

Det blev för stora proportioner, man gjorde en höna av en fjäder

– Vi ville egentligen inte göra det (byta namn, reds.anm.), Vi har kört det här konceptet med att kunderna har fått vara med och döpa menyerna länge, säger han.

Hur ser du på den uppståndelse som blev?

– Det blev för stora proportioner, man gjorde en höna av en fjäder. En person tog ett foto på menyn och en timme senare så ringer media. Det finns inget kvinnoförnedrande i detta överhuvudtaget. Folk på campingen har i många år velat att vi skulle hotta upp menyn. Vi har kvinnligt folk i styrelsen, vi har mammor som står och bemmanar vår kiosk. Ingen har sagt något. Så vi blev väldigt förvånade när det blev så stor uppståndelse.

Kommer vi att få se en "Women´s burger" på menyn?

(Skratt) – Det vågar vi inte. Nej, det har vi inte ens tänkt på överhuvudtaget. Det namnet som fick uppståndelse har vi ändrat på. Nu hoppas vi på att det ska gå lugnt och städat till på Vallåkraträffen och att folk ska ha det trevligt.

Publicerad 15 August 2019 10:52