Kustbevakningen såg att segelbåten var på kontrakurs mot ett större handelsfartyg. Seglaren ansåg sig ha rätt att segla mot trafiken.

Kustbevakningen såg att segelbåten var på kontrakurs mot ett större handelsfartyg. Seglaren ansåg sig ha rätt att segla mot trafiken. Foto: Pressbild

Trotsig man seglade mot trafiken i farleden

Kustbevakningen tvingades borda segelbåten

ÖRESUND.

Kustbevakningen påträffade en segelbåt som gick rakt mot trafikriktningen utanför Helsingborg i kollisionskurs mot ett större handelsfartyg. Ombord fanns en 51-årig man som bestämdhet hävdade att han hade all rätt att segla mot trafiksepareringen. Det tyckte inte tingsrätten som nu dömer mannen.

Av
Felix Alnemark

Det var den 28 juni i år som kustbevakningen fick syn på segelbåten i den trafikerade leden. Fartyget hade kontrakurs mot ett större handelsfartyg. Kustbevakningen körde upp till båten och gick ombord på den.

51-åringen ansåg inte att han gjorde något fel och förnekade brott. Han hävdade med bestämdhet att han hade rätt att segla mot trafiken. Kustbevakningen bestämde sig för att skriva en ordningsbot på 1200 kronor för brott mot sjövägsreglerna om trafikseparering. Enligt Kustbevakningens personal var 51-åringen mycket irriterad och otrevlig under insatsen.

Publicerad 20 August 2019 16:12