Linda Schilen är en av trädgårdsprofilerna på plats.

Linda Schilen är en av trädgårdsprofilerna på plats. Foto: Pressbild

Flera profiler med gröna fingrar gästar trädgårdsfesten på Sofiero

Världskänd florist och trådgårdsmästare känd från TV4 deltar

HELSINGBORG.

Det börjar dra ihop sig för den stora trädgårdsfesten på Sofiero. Till årets upplaga som pågår mellan fredag och söndag denna vecka har ett flertal profiler bidragit med sina kunskaper för att förgylla trädgården och dess utsmyckningar.

Det handlar bland annat om Per Benjamin, som i branschen ses som en världskänd florist och som tidigare skapare av blomsterdekorationerna under Nobelfestbanketten. Han kommer bland annat att ge föreläsningar under festen.

Johannes Wätterbäck – som kanske är mer känd som Farbror Grön är också på plats. Han intar rollen som programvärd under hela trädgårdsfesten och kommer att guida besökarna rätt genom helgens alla begivenheter. Han är såväl odlingsinspiratör som föreläsare, kursledare och författare.

Linda Schilen som är känd från Odlings-TV och från populära inslag under flera år i TV4:s Nyhetsmorgon, kommer vara med på intervjuer, livesändning från de olika delarna i parken och föreläsningar.

Så här såg det ut under en tidigare trädgårdsfest på Sofiero.

Så här såg det ut under en tidigare trädgårdsfest på Sofiero. Foto: Pressbild

En programpunkt är att man kan skåda de inspirerande idéträdgårdar som olika kreatörer skapat och nytt för i år är att besökarna kommer kunna rösta på sin favorit.

– Vi är måna om och har höga ambitioner att ge besökaren en upplevelse fylld av kreativitet, inspiration, kvalitet, mångfald och kunskap. Och under dagarna tre kommer vi att fylla Sofiero slott och slottspark med just detta. En underbar möjlighet för trädgårdsexperter, trädgårdsälskare och livsnjutare att mötas och inspireras av både det spektakulära och det jordnära, säger Martina Arnér, projektledare för Den stora trädgårdsfesten 2019, i ett pressutskick.

Festen

Trädgårdsfesten pågår mellan fredagen den 23 augusti och söndagen den 25 augusti på Sofiero

Publicerad 22 August 2019 09:31