Tanken är att stommen till A-laget ska utgöras av hungriga ungdomar med stort Helsingborgshjärta.

Tanken är att stommen till A-laget ska utgöras av hungriga ungdomar med stort Helsingborgshjärta. Foto: Adobe Stock

HHC Ungdom startar A-lag: "Ska få ihop så bra lag som möjligt"

Ungdomarna blir stommen i laget som ställs på isen hösten 2020

HELSINGBORG.

I våras kom beskedet: Helsingborg Hockey Club pausar sin A-lagsverksamhet. Men nu meddelar Helsingborgs Hockey Ungdom att man ämnar starta upp ett A-lag som ska börja spela seniorhockey med start säsongen 2020/2021.

Laget kommer att börja i division 3, meddelar föreningsordförande Henrik Stenson.

– Vi har tagit beslut om att vi måste ha ett lokalt lag på seniornivå, säger han.

Han vill understryka att ungdomssidan kommer att ha sin separata ekonomi, och seniorverksamheten sin.

– Detta innebär att vår marknadsgrupp jobbar febrilt just nu för att skapa de ekonomiska förutsättningarna som krävs för ett kommande A-lag genom att vara ute och träffa de lokala företagen och få med dom på resan och sluta upp bakom det lokala hockeylaget. förklarar han.

Beslutet om att lägga ned A-laget meddelade HHC så sent som i maj i år. Svalt publikintresse och en tuff ekonomisk situation låg bakom beslutet. Frågan är vad en sommar har hunnit göra för skillnad?

– Den stora förändringen är att vi har kunnat fokusera på att utbilda Helsingborgsungdomar att bli skickliga ishockeyspelare. Som vi ser det kommer vi att kunna ha en bra grund att stå på med vårt juniorlag som kommer att representera seniorlaget. Det har inte varit det fokuset på ungdomshockeyn på det sättet tidigare, säger ordföranden.

Under sommaren har klubben även utökat sin styrelse med ytterligare kompetent folk, som han uttrycker det.

– Det innebär att fler kan jobba och driva detta, både ungdomsverksamheten och A-laget.

Henrik Stenson hoppas kunna locka lite hemvändare med Helsingborgsanknytning till klubben som idag spelar för andra lag eller nyligen har lagt av. Föreningen ska jobba upp en intressant och attraktiv produkt, för seniorhockey ska finnas i en stad av Helsingborgs storlek, förklarar han.

Publicerad 23 August 2019 11:29