Klubbchef Mats Engblom är mycket nöjd med hur hans OV Helsingborg mår för tillfället.
Klubbchef Mats Engblom är mycket nöjd med hur hans OV Helsingborg mår för tillfället.
FOTO: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Optimism i OV: "Vi är en välskött klubb"

"Det pratas positivt om OV Helsingborg"


HANDBOLL. OV Helsingborg är äntligen tillbaka i Handbollsligan. Inför årets säsong är det inte många moln på klubbens himmel.

– Vi är en välskött klubb med koll på vår ekonomi. Så ja, det pratas positivt om OV nu, säger klubbchef Mats Engblom.

Det har hunnit gå sex år sedan OV Helsingborgs herrar låg i den svenska högstaserien. Men efter succén förra säsongen är äntligen klubben tillbaka i finrummet.

– Just nu är man förväntansfull, det ska bli riktigt roligt. Jag tycker att vi känner oss redo. Både truppen och klubben mår bra. Vi är väldigt ödmjuka inför utmaningen men det ska blir riktigt roligt, säger OV:s klubbchef Mats Engblom.

Att herrarna åter igen är tillbaka i Handbollsligan betyder förstås mycket för klubben.

– Det är klart att det betyder en hel del. Samtidigt har klubben många ben att stå på. Vi har ett bra damlag, en fin ungdomsorganisation och ett fantastiskt socialt projekt. Sen vill vi självklart ha lag i högstaserien.

– Det skapar förebilder för de unga och det pratas handboll i Helsingborg igen. Nu blir det också ett nationellt genomslag på ett annat sätt.

Ni mår ganska bra just nu med andra ord?

– Det pratas positivt om OV Helsingborg och det handlar inte om herrarna utan hela föreningen. Vi blir väldigt stolta när man nämner OV i positiva ordalag och vi har en bra skött förening. Men vi är ödmjuka och tänker långsiktigt.

Att spela i Handbollsligan istället för Allsvenskan blir inte bara en sportslig omställning. Men det kommer inte innebära någon större ekonomisk revolution, enligt Engblom.

– Det är inte alls i nivå med fotbollen och hockeyn när det kommer till TV-avtal. Men alla matcher TV-sänds så självklart finns det möjlighet att det påverkar ekonomin.

Vad har ni för målsättning den här säsongen?

– Vi är väldigt ödmjuka och vår målsättning är att spela i Handbollsligan nästa säsong också.


Publicerad: 17. augusti 2017 10:43
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu