Emil Jensen. Foto: Amanda Lindholm
Emil Jensen. Foto: Amanda Lindholm
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

På gång i nordvästra Skåne


Klassiskt på repertoaren

Vad: Konsert med Kullabygdens Symfoniorkester. Det blir musik ur Planeterna av Gustav Holst samt andra satsen ur Prokofjevs violinkonsert.

Var: Himmelfärdskyrkan, Höganäs

När: 25 mars klockan 16

Al Pitcher i Teckomatorp

Vad: Al Pitcher är tillbaka med nytt material på både svenska och lätt engelska. På scen finns även Håkan Jäder, Elin Nordén och Mats Andersson. Al Pitcher växte upp i Nya Zeeland, men började sin standup-karriär i London 1999. År 2010 flyttade han till Sverige och gjort sig ett namn inom ståuppkomiken.

Var: Folkets hus, Teckomatorp

När: 22 mars klockan 19.30

Gardell summerar 30 år

Vad: Det är över 30 år sen Jonas Gardell gav ut sin första roman. 30 år sen han gjorde sin första show. 30 år sen han blev ihop med Mark. Det här är inte en best of-show. Det är inte en greatest hits-kavalkad utan en föreställning om åren som gått drömmarna som sprack och segrarna som vanns. På de här 30 åren har Jonas Gardell gått från att vara ett UFO på besök i Mellanmjölkens land till att vara någon som blivit välkomnad in, rentav folkkär.

Var: Helsingborgs konserthus

När: 26 mars klockan 17

Körberg och Dalle i samarbete

Vad: Det är andra gången som de bästa vännerna jobbar ihop. Första samarbetet även det en scenshow ägde rum redan 1989.Då var Peter Dalle en 33-årig skådespelare som precis startat med TV-serien Lorry. Tommy Körberg var 41 år och precis färdig med Chess i London. Allt sedan dess har man försökt hitta tid att göra en show ihop igen. Det är en show i två akter där Tommy Körberg valt ut, samt framför, sina favoritlåtar från sin egen och andras låtskatt.

Var: Helsingborgs konserthus

När: 25 mars, klockan 18

Motoboy gästar The Tivoli

Vad: Albumaktuella Moto Boy åker på turné i vår. Nyligen släpptes Moto Boys nya singel ”Everybody's running from something”, vilken premiärspelades på Musikguiden i P3. Support är Sebastian Wijk som släppte sitt debutalbum ”Down Below” 2011. Efter att ha släppt två fyraspåriga EPs under 2013 jobbade Wijk tillsammans med sitt band The White Raven på deras debutalbum ”Through Your Hands”, som släpptes i september 2016. Nu är det tid igen för nytt solomaterial.

Var: The Tivoli, Helsingborg

När: 23 mars klockan 20.30

Monolog i Kvidinge

Vad: ”Ni kan kalla mig Ernst” är en monologföreställning av Petra Brylander och Cecilia Lindqvist. Året är 1888. Vi möter Victoria ensam på sitt rum i Köpenhamn. Det är hennes sista natt, rakkniven ligger på det lilla bordet invid sängen. Hon är mitt i livet, mitt i sin författarkarriär men hon är också så in i döden trött.

Var: Kvidinge hembygdshall

När: 23 mars klockan 19

Inspirerande föreläsning

Vad: Föreläsning med Christian Wass. den här föreläsningen tas man med på en inspirerande livsberättelse med fokus på förändringens olika faser. Det blir hög igenkänningsfaktor, skratt och allvar från en föreläsare med mycket självdistans och glimten i ögat. Dessutom kommer man få konkreta verktyg att omedelbart använda både i det privata och i din yrkesroll.

Var: Revyteatern, Ängelholm

När: 21 mars klockan 18.30

Mångsidige Jensen ger ny show

Vad: Emil Jensen är tillbaka med en ny föreställning med Riksteatern. Emil är en av landets mest mångsidiga artister, på scen blandar han musik, lyrik och komik till en helt egen genre. Den nya föreställningen Flyktpotatis är på samma gång allvarligare och roligare än allt Emil gjort tidigare och tar upp flera skikt av flykt och rörelse. I föreställningen väver Emil ihop dessa sidor av ämnet i sin musik, lyrik och komik.

Var: Landskrona teater

När: 25 mars, klockan 18

Al Pitcher. Foto: Robert Eldrim
Al Pitcher. Foto: Robert Eldrim

Publicerad: 18. mars 2017 09:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu