Rickard Söderberg. Foto: Christian Andersson
Rickard Söderberg. Foto: Christian Andersson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

På lördag tar Rickard Söderberg ton i konserthuset

Tonicaorkestern har premiär nu på lördag


HELSINGBORG. Nu repeteras det för fullt inför Tonicaorkesterns stora premiärkonsert på Helsingborgs konserthus nu på lördag. En riktig galakväll med en rad av musikaliska pärlor utlovas.

Den ideellt arbetande Tonicaorkestern har som solist lyckats få med ingen mindre än Rickard Söderberg på tåget. Den färgstarke profilen har gjort en rad uppmärksammade framträdanden på operahus i Europa, Afrika och USA. Orkesterns 55 musiker kommer att dirigeras av Mats Paulson.

”Tillsammans med orkestern framför Rickard musik som spänner från Händels vackra aria ”Dagen Är Nära” till ”Anthem” ur Chess. Rickards lite mer dramatiska kvaliteter får publiken njuta av i paradnumren ”Till Havs” och ”Bizets Habanera”. Det blir även ”Over the Rainbow” samt nyskrivna stycket ”Tack”, det sista hämtat från Rickards senaste CD”, skriver Tonicaorkestern i ett mejl till Lokaltidningen.

Tonicaorkestern kommer bland annat att spela Slavisk Dans nr 8 av Dvorak, argentinsk musik av Astor Piazzolla samt Mozarts välkända ”Enleveringen” ur Seraljen.

Tenoren Rickard Söderberg var bokad redan för ett år sedan då orkestern framträdde men tvingades ställa in på grund av sjukdom.

Hans utstrålning och härliga personlighet har gjort honom till svenskarnas favorittenor genom medverkan i tv-program som Körslaget, Let´s Dance och Hela kändis-Sverige bakar. Rickard har även engagerat sig i socialt utsatta grupper. Ett exempel är hans roll som programledare för SVTs uppmärksammade tv-serie Gatans kör”, skriver orkestern.

Tonica är Helsingborgsbaserad men musikerna kommer från Malmö i söder till Halmstad i norr. Konserten arrangeras på Helsingborgs Konserthus lördagen den 14 oktober klockan 18.00.


Publicerad: 10. oktober 2017 10:50
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu