Foto: Mostphotos.com / Skärmdump
Foto: Mostphotos.com / Skärmdump
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Polisens varning: Någon försöker förgifta djur


HELSINGBORG. Polisen varnar nu djurägare för misstänkt förgiftat bröd som har upphittats på marken nära Kärnan i Helsingborg. Nyligen skrev Lokaltidningen om att en hund i Landskrona dött efter att ha blivit glykolförgiftad och även Kristianstad har drabbats. Där har en hund ätit förgiftad kycklingfilé som låg på en villatomt.

Polisen skriver på sin Facebooksida om att ett ögonvittne under tisdagseftermiddagen observerade hur två pojkar/yngre män kastade ut brödbitar på gräset i Slottshagsparken i Helsingborg, nära Kärnan.

”När ögonvittnet frågade ungdomarna vad de sysslade med lade pojkarna benen på ryggen. Ögonvittnet, själv hundägare, plockade upp brödresterna och fann att de var både blöta och blåaktiga”, skriver polisen på sidan.

Ärendet rubriceras som djurplågeri och nu ska brödresterna analyseras.

Polisen skriver att det finns ”utmärkta” signalement på de som lade ut brödbitarna och nu undersöks det om det finns kameraövervakning på den aktuella platsen i parken.

Polisen uppmanar nu djurägare att vara extra observanta vad djuret slickar på eller äter utomhus.

”Glykol är extremt dödligt för exempelvis hundar och katter redan i mycket små doser”, varnar polisen.

Nyligen skrev Lokaltidningen om att en hund dött efter att ha blivit just glykolförgiftad. I det fallet var glykolen indränkt i bröd som den aktuella hunden fick i sig.

– Vi vill jättegärna ha in vittnesuppgifter och att andra drabbade hör av sig till oss, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson som är presstalesman för polisen i nordvästra Skåne.

Upplysningar till polisen lämnas på telefon 114 14

LÄS MER:

"Glykolindränkt smörgås kostade Molly livet"


Publicerad: 06. september 2017 10:25
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu