Delar av gänget i Ung Integration samlat i Johannes Hedbergs lokaler. Foto: Joel Winqvist
Delar av gänget i Ung Integration samlat i Johannes Hedbergs lokaler. Foto: Joel Winqvist
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Satsningen Ung Integration ska spridas ut i landet


HELSINGBORG. Uppmärksammad nationellt som ett föredömligt exempel på lyckad integration. Nu ska det helsingborgska konceptet nå fler i landet.

– Vi är i en expansionsfas, får man säga, menar Erik Ovesson, en av elva Johannes Hedbergelever som sitter med i ledningsgruppen för Ung Integration.

Initiativtagare Aliya Sabir beskriver det som att man nu lagt en stabil grund de senaste 1,5 åren. Nu går man in i nästa fas.

– Det vi vill göra är att föreläsa och hitta ungdomar i andra städer, förklarar hon.

De engagerade har jobbat på att ta fram en broschyr, en slags mall för hur ma kan gå tillväga för att starta upp liknande verksamhet på andra orter, tips till deltagare och på aktiviteter. Allt för att unga ska knyta vänskapsband med andra unga på andra orter.

– Det räcker inte att trycka på en gillaknapp på Facebook, man måste själv göra något, tycker Aliya Sabir.

I slutet på 2016 deltog nätverket på myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors rikskonferens i Stockholm. Där väntade selfies med gymnasieminister Anna Ekström, men främst en utmärkelse som föredöme för gott integrationsarbete. Inte ungdomarna emot.

– Det känns fantastiskt! Men det allra bästa är att få höra nya vänner säga att vi har lärt dem att skratta igen. Det är ovärderligt och en bekräftelse på det vi gör, menar Aliya Sabir.


Publicerad: 24. februari 2017 08:45
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu