Amnah Chehade tog sitt femte raka SM-guld. Nu har 20-åringen siktet inställt på NM i januari. Hennes SM-guld var en av 13 medaljer till Helsingborgsklubbarna.Foto: Press

Amnah Chehade tog sitt femte raka SM-guld. Nu har 20-åringen siktet inställt på NM i januari. Hennes SM-guld var en av 13 medaljer till Helsingborgsklubbarna.Foto: Press

Rikligt medaljregn över stan

Framgångsrikt SM för taekwondoklubbarna

Av
Mikael Öhrn

HELSINGBORG. Senaste SM var en stor succé för taekwondoklubbarna i Helsingborg. Inte minst för Olympia Taekwondo Clubs Amnah Chehade som kunde kvittera ut sitt femte raka SM-guld.

Sex SM-medaljer till Helsingborgs Kampsportklubb, fem SM-medaljer till Olympia Taekwondo Club och två SM-medaljer till Tian Dao – alltså totalt 13 SM-medaljer till de tre Helsingborgsklubbar som deltog på SM i Göteborg.
För Sverigeettan Amnah Chehadeh i Olympia Taekwondo Club, som tog ett av fem guld hem till Helsingborg, var det så mycket som det femte raka SM-guldet.
– Det betyder jättemycket, men jag tränar tio pass i veckan och sliter verkligen för att nå mitt mål. Men det är klart att man blir glad när man vinner, för man har kämpat för det. Och man kan aldrig bli van vid att vinna SM-guld. Det är alltid kul varje gång, säger hon.

Segerreceptet bygger på en målfokuserad träning, eller periodisk träning som den kallas, redan från säsongens första dag.
– Det innebär att du tränar inför ett mål där du går genom olika faser som uthållighet, snabbhet och explosivitet. Man tränar sig i toppform helt enkelt, säger Dennis Simonovic, klubbledare och huvudinstruktör i Olympia TC.

På samma sätt är Helsingborgs Kampsportklubb tidigt ute i sin satsning. Framför allt är det de träningar som gästtränare från Sydkorea håller i som för klubbens utövare framåt i utvecklingen.
– Det är klart att det utvecklar träningen för både oss instruktörer och för de som är med och tränar. Vi ändrar kanske träning efter varje omgång vi har haft med de här koreanerna, så utvecklingen har gått framåt, säger Magnus Olsén, huvudinstruktör i Helsingborgs KSC.

Redan i slutet av januari är det dags för ett nytt SM under SM-veckan i Piteå. Amnah Chehade har dock fokus inställt på NM som går av stapeln i Köpenhamn samtidigt.
– Jag hoppas på guld, det är det jag siktar på, säger den sen tidigare dubbla NM-guldmedaljören och EM-bronsmedaljören från 2009.

SM-medaljörer:

HKSC: Mäddi Nuri och Rim Bayaa (guld); Julia Dubovan, Kelly Hagman, Filip Trlin och Selma Andersson (silver).

OTC: Amnah Chehade (guld); Jacqueline Engström, Ahmad Ramadan och Chrissi Labrakis (silver); Mariam Barakat (brons).

TD: Erik Farmakas och Gibriel Jatta (guld).

Publicerad 16 December 2015 06:30