Jordan Larsson gjorde mål i den allsvenska premiären när HIF kryssade mot Gefle. Foto: Mikael Öhrn/Arkiv

Jordan Larsson gjorde mål i den allsvenska premiären när HIF kryssade mot Gefle. Foto: Mikael Öhrn/Arkiv

Allsvenskan:

HIF tappade poäng mot Gefle

FOTBOLL. Länge såg det ut som Helsingborgs IF skulle gå mot en trepoängare i allsvenska premiären. Men Gefle IF kvitterade gästernas ledning och såg till att lagen delade på potten efter 1-1 (0-1).
Helsingborg var det piggaste laget och tryckte på bra direkt efter avspark. 
Redan i den nionde minuten presenterade sig Jordan Larsson i årets allsvenska. Förra året blev det tre mål. Nu inleddes jakten på ännu fler.
– Det är viktigt för min utveckling. Som forward vill du alltid göra mål så det var skönt, sa målskytten till Cmore.
Jordan Larsson var på hugget, sprang, vågade utmana, hittade ytor och försökte bända upp Gefleförsvaret. Första målet kom på nick, efter ett välplacerat inlägg från Adam Eriksson. Ett riktigt vackert mål.
– Får man sådana smörpass som jag fick är det enkelt att göra mål, tyckte Larsson.
Det var gästerna Helsingborg som styrde matchen. Ett mål innan paus var i underkant sett till chanserna. Både Lalawélé Atakora, Calle Wede, Linus Hallenius och Jordan Larsson hade vassa möjligheter till att utöka ledningen. Men Emil Hedvall i Geflemålet stod ivägen.
Den allsvenska premiärsegern bjöd på fler mål. Men inte från gästande Helsingborg. Trots att Adam Eriksson bjöd på en rad fantastiska inlägg med sin känsliga vänsterfot och Darijan Bojanovic stressade motspelarna på mittfältet blev det inga fler blåröda mål. Istället fick Gefle mer energi efter dubbelbyte i den 71 matchminuten. Nio minuter senare stack Simon Skrabb fram tårna på ett instick och kvitteringen var ett faktum.
– Vi släppte in de i matchen och det fanns saker vi borde gjort för att förhindra det. De kom in på vår planhalva och straffade oss i vårt defensiva spel. De tryckte ner oss, analyserade Jordan Larsson till Cmore efter matchen.
HIF fick med sig en poäng hem och det var en betydelsefull pinne. Laget har nämligen inte rått på Gefle IF i de senaste tre matcherna, där Gefle vunnit tre raka med 2-1. 

Matchfakta

Gefle IF-Helsingborgs IF 1-1 (0-1)

Målskytt, Gefle: Simon Skrabb
Målskytt, HIF: Jordan Larsson

Varningar

Gefle: Jens Portin, Johan Oremo, Anders Bååth
HIF: Carl Wede

Byten

Gefle: Jacob Hjelte (in)-Anders Bååth (ut), Kwame Bonsu (in)-Johan Oremo (ut) 76'.

HIF: Matthew Rusike (in)-Linus Hallenius (ut) 71', Jesper Björkman (in)-Viktor Ljung (ut) 90'.

Publicerad 03 April 2016 16:45