Nu börjar Helsingborgs allsvenska jakt

Helsingborgs IF startar försäsongen under fredagen

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Idag drar Helsingborgs IF:s igång försäsongen. Och jakten på ett allsvenskt kontrakt kan börja.
– Det ska så klart bli gött att komma igång, säger Andreas Landgren.
Den 20 november förlorade Helsingborgs IF hemma mot Halmstad och tappade därmed sin allsvenska plats. I dag börjar klubben jakten på att ta sig tillbaka när HIF inleder försäsongen med årets första träning.
– Det har varit några veckor då man har kunnat ta det lite lugnt och försöka släppa fotbollstankarna. Men det var en tuff avslutning så det har inte varit lätt. Den har hängt med hela semestern. Men nu måste vi se framåt, säger Andreas Landgren.
Att spelarna har varit lediga har dock inte betytt att de bara legat i soffan. Landgren har rehabtränat magen som han hade problem med i slutet av förra säsongen. Men några gemensamma pass har man inte haft.
– När man annars lever med fotbollen varje dag är det så klart kul att få sätta igång nu och komma tillbaka och träffa alla.
Efter kvalförlusten mot Halmstad lämnade tränare Henrik Larsson sitt uppdrag. Per-Ola Ljung har tagit över huvudansvaret och kommer att assisteras av tidigare spelaren Christoffer Andersson. Två herrar Landgren känner sen tidigare.
– Jag tycker absolut det känns rätt. Redan när det var klart att Henke skulle lämna så kändes det som ett bra alternativ att ta en något internt, personer som känner oss spelare och vet vad som krävs i föreningen.
Ett gäng spelare har redan lämnat HIF och fler kommer förmodligen att göra det. Försvararen själv säger att allt kan hända men att det just nu ser ut som att han kommer att stanna.
– Från det att det blev klart att vi kommer att spela i Superettan har min inställning varit att jag ska stanna. Sen vet man att i den här branschen kan det svänga snabbt. Det ligger i fler händer än mina. Men som det ser ut nu och har sett ut hela december så kommer jag stanna.
 Hur ser du på en säsong i Superettan?
– Jag ser det som en inspirerande utmaning att få vara med och få allt på rätt köl igen.
Kommer ni att ta steget upp redan i år?
– Det är fortfarande mycket som kan hända i truppen. Men självklart är min förhoppning att HIF ska vara i allsvenskan nästa år. Sen hoppas jag verkligen att vi får förutsättningarna att kunna göra det. Först och främst måste vi ha ett slagkraftigt lag.

Publicerad 06 January 2017 01:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag