OV får 750 000 kronor till integrationsprojekt

"Vi är oerhört tacksamma"

OV Helsingborg har erhållit ett bidrag från Crafoordska stiftelsen om 750.000 kronor till projektet ”Handbollsskola för alla-mot utanförskap och för integration”. Genom bidraget kommer OV Helsingborg att kunna förverkliga de tankar bakom och aktiviteter i det tre-åriga projektet som legat till grund för den ursprungliga projektplanen.
Projektet har i huvudsak finansierats av Arvsfonden med 4 550 000 kronor. Huvudsyftet med projektet är att erbjuda handbollsträning och andra aktiviteter samt läxhjälp till barn i vissa mer utsatta stadsdelar i Helsingborg för att minska risker för utanförskap och istället verka för integration in i OV Helsingborgs omfattande ungdomsverksamhet. Målsättningen är att inom tre år engagera totalt 200 barn i åldrarna 6-9 år och att minst 50 % av barnen som fyller 10 år fortsätter att vara aktiva inom klubben. Vidare är målsättningen att kunna erbjuda kontinuerlig läxhjälp till barnen samt att även engagera barnens föräldrar i projektverksamheten.
– Vi är oerhört tacksamma för att även Crafoordska stiftelsen bidrar med ett betydande belopp till vårt projekt. Det betyder mycket att vi nu kan genomföra vad vi planerat enligt vår ursprungliga projektplan, kommenterar Johnny Karlsson, ansvarig för OV:s styrgrupp för projektet.
– Vi ser dock redan efter några månader att projektet fyller ett stort behov och att vi måste planera för utökad verksamhet. Det innebär att vi kommer att behöva ytterligare bemanning och insatser i projektet. Vi känner ett stort stöd från företag, privatpersoner och andra och är därför övertygade om att kunna finansiera även en sådan utökning, fortsätter Johnny Karlsson.
Projektet igångsattes under september månad med träningar på Dalhem, Drottninghög, Fredriksdal och Söder. Redan nu har cirka 125 barn i åldern 6-9 år anslutit sig på regelbunden basis till träningarna. Barnen fick nyligen pröva på att spela träningsmatcher mot varandra i Filbornahallen.
I projektet ingår även att erbjuda ”läxhjälp” till barnen och ett 10-tal OV-föräldrar och andra volontärer bidrar med detta.
LÄS MER: OV:s samhällsprogram allt starkare
Publicerad av Christoffer Ekmark på Skånesport.se

Publicerad 09 January 2017 06:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag