Spelade mot världsstjärnor – provtränar med HIF

"Alltid varit en dröm att spela i HIF"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Daniel Bennassar Nilsson mötte som ung spanska storstjärnor som Thiago Alcantara och Isco. Nu kan mittfältaren vara på väg till Helsingborgs IF.
– Det har alltid varit en dröm att spela i HIF, säger han till Helsingborgs Dagblad.
Ett stort gäng spelare har redan lämnat Helsingborgs IF sedan laget trillade ur allsvenskan i november. Det betyder att man kommer få se många nya ansikten i HIF i år.
En av dem kan vara Daniel Bennassara Nilsson. Mittfältaren provtränar just nu med HIF.
– Jag pratar med ledningen varje dag. Det finns en del andra klubbar, men det hade varit kul att spela här hemma. Det har alltid varit en dröm att spela i HIF, säger Bennassar Nilsson till tidningen, säger han till HD.
Mittfältaren kommer senast från spel i Superettan med Syrianska men kommer från början från Högaborg. Däremellan hann 25-åringen med en något annorlunda resa.
Som 17-åring tog Bennassar Nilsson plats i spanska UD Poblenses juniorlag. 2009 avancerade laget till den högsta spanska juniorligan. Där fick skåningen bland annat mäta sina krafter med blivande världsstjärnors som Real Madrids Isco, Dortmunds Marc Batra och Bayern Munchens Thiago Alcântara.
– En bra kille. Han gick in i omklädningsrummet och blev omfamnad av gruppen på ett jättefint sätt. Sådant vill man ha koll på och smaka av. Han har kvaliteter och funkar definitivt i det vi har framför oss. Men låt oss vänta och se, kommenterar tränare Peo Ljung.  

Publicerad 10 January 2017 18:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag