Aramis glädjebesked:

Flera fäktare till EM

"Det är sensationellt bra"

Av
Gustav Persson

FÄKTNING. FK Aramis i Helsingborg har fått ett fantastiskt besked. Av 16 startande i fäktnings-EM är 4 från klubben.
– Det är sensationellt bra och en stor framgång för klubben, säger Claes Ewers.
Förra året hade Aramis med två deltagare i junior-EM. I år har man dubblat antalet starter när det i slutet av februari och början av mars är dags för kadett- och junior-EM i bulgariska Plovdiv.
– Det är sensationellt bra och en stor framgång för klubben. Det är stor glädje i klubben och framför allt för de som ska vara med. De har kämpat på jättehårt för att komma med, säger Claes Ewers.
Deltagarna från Helsingborg som åker till EM är Carl Berggren (herrkadett), Sebastian Persson (herrjunior) och Line Jönsson (damkadett och damjunior). Det betyder att fyra av Sveriges totalt 16 startande kommer från klubben.
– Det är klart att det är inspirerande. De yngre kan titta på de äldre och se att det finns möjligheter även i vår lilla klubb. Det får alla att känna att de också kan komma ut till de större tävlingarna. Sen sporrar det även de som blivit uttagna att fortsätta kämpa.
Enligt Claes beror framgången delvis på ett långsiktigt arbete man haft i klubben. Något som gör det hela ännu härligare.
– Dels har klubben vuxit kraftigt de senaste åren. När man får en bredare bas får man också en bättre topp. Det blir bättre konkurrens och bättre träningar. Sen har vi också arbetat långsiktigt där vi involverat föräldrar mer och dragit nytta av de äldre som stannat kvar och tränat de yngre.
Claes berättar att det är många i klubben som jobbar och kämpar hårt och att Carl, Sebastian och Line är de som kanske slitit mest. Och det är inget snack om att de kommer fortsätta göra det fram till EM.
– De vill säkert vinna samtidigt ska man veta att Sverige inte är någon stor fäktningsnation. Vi hoppas på goda placeringar. De är duktiga och kommer göra bra ifrån sig.

Publicerad 03 February 2017 15:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag