Klart:

Duathlon-SM kommer till Allerum

"Det ska bli väldigt spännande"

Av
Gustav Persson

DUATHLON. SM i duathlon kommer till Allerum. Årets tävling arrangeras av IS Göta.
– Det ska bli väldigt spännande, säger tävlingsledare Sven Lindeberg.
Nu är det klart. Duathlon-SM arrangeras i år av IS Göta och kommer att hållas i Allerum.
– Det har gått snabbt och vi hade inte så lång tid på oss att bestämma hur vi skulle gör men nu känns det bra att vi kommer hålla i arrangemanget, säger tävlingsledare Sven Lindeberg.
Nu väntar ett stort jobb för Sven och de andra inför sommarens tävling den 20 maj.
– Det är mycket jobb. I och med att man delvis cyklar på allmänna vägar finns det en hel del att tänka på. Säkerheten är väldigt viktig. Det får inte hända något.
Det är delvis därför som man också har valt att inte lägga tävlingen i Helsingborg.
– Jag är nöjd med att det blev Allerum. Vi hade lite olika alternativ och jag tycker att vi valde rätt.
Duathlon är som det låter en version av triathlon med den skillnaden att man plockat bort simningen. Under SM är det 10 kilometer löpning följt av 40 kilometer cykling och ytterligare 5 kilometer löpning som gäller för elitklassen.
– Stora delar av eliten kommer att vara på plats. Tävlingen ligger bra tidsmässigt eftersom triathlon-säsongen inte riktigt har hunnit igång då.
Men det är inte bara elitidrottare som kommer att delta. Man har satt ett maxantal på 400 deltagare och många av dem hoppas Sven är motionärer.
– Det är roligt att det finns ett stort intresse från motionärer att vara med i olika lopp och liknande. Vi vill hjälpa till med folkhälsan och hoppas att vi kan nå ut till många som inte brukar tävla. För motionärer är sträckan betydligt kortare så man behöver inte vara orolig för det.
Vad ser du mest fram emot?
– När man gör en här typen av arrangemang hoppas man att det ska ge glädje och locka många människor att komma och titta. Då blir det roligare. Gör vi det bra kommer vi säkert att göra om det 2018.

Publicerad 03 February 2017 18:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag