Tunga namn på Helsingborgs skadelista

Flera spelare fortfarande skadade

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Flera nyckelspelare i Helsingborgs IF är långtidsskadade. Och deras comeback lär dröja.
Brandley Surprise Ralani, Mikael Dahlberg, Andreas Landgren och Peter Larsson kommer alla missa lagets matcher i Svenska Cupen.
Helsingborgs IF satsade allt i höstas för att klara sig kvar i allsvenskan. Det lyckades man inte med och nu får man också betala notan efter satsningen. Brandley Surprise Ralani, Mikael Dahlberg, Andreas Landgren och Peter Larsson, som spelade i höstas trots skadebekymmer, är fortfarande inte redo för spel.
– Vi visste förutsättningarna. Det sämsta vi kan göra är att jag här i huset ska hoppa, studsa och kräva dem tillbaka på plan så fort som möjligt. Vi får helt enkelt vänta för att få tillbaka något som håller, säger tränare Peo Ljung till Helsingborgs Dagblad.
Tränaren räknar inte med att de fyra spelare är redo för spel inom den närmaste tiden.
– Det är höstens resonemang som vi får leva med. Vi längtar, men måste vara kloka i det vi gör. Ingen av de spelare som nu är skadade kan du räkna med spelar i Svenska cupen.
Första matchen i cupen spelar HIF borta mot Brommapojkarna den 18 februari.
Sedan en längre tid tillbaka är också Calle Wede borta med en knäskada. Mittfältaren är förmodligen inte tillbaka förrän till sommaren.

Publicerad 08 February 2017 06:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag