HIF inför cupen" "Klart det är viktigt"

Idag drar Helsingborgs IF:s tävlingssäsong igång.

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Väntan är äntligen över. Idag drar tävlingssäsongen igång för Helsingborgs IF som möter Brommapojkarna i Svenska cupen.
– Det är skönt. Träningsmatcher är inte så roliga, säger Adam Eriksson.
Då var det äntligen dags igen. Idag börjar matcherna åter gälla något när Svenska cupens gruppspel drar igång. För Helsingborgs IF:s del betyder det en resa till Stockholm och match mot nykomlingen i Superettan Brommapojkarna.
– Det är skönt att det är dags igen. Det är alltid roligare att spela matcher som betyder något. Träningsmatcher är inte så roliga. Nu får man tillbaka tävlingsnerven igen och det ska bli kul, säger Adam Eriksson.
För HIF:s del har mycket hänt sedan man senast spelade en tävlingsmatch. Då föll man mot Halmstad och förlorade sin allsvenska plats. Sedan dess har både tränare Henrik Larsson och ett helt gäng spelare lämnat laget.
– Det är klart att det är skillnad. Vi har nya tränare och nya idéer, tankar och upplägget ser lite annorlunda ut. Det tar också en stund att lära känna alla nya spelare på plan och det nya spelmässiga. Sen tar det extra lång tid när både tränarna är nya och man har haft stor spelaromsättning. Att få alla bitar på plats sker inte på någon vecka utan kommer nog ta hela försäsongen.
Som vanligt är det inte helt enkelt att bedöma motståndet så här tidigt på året. Precis som det är lika svårt att säga var HIF står just nu.
– Vi vill göra en bra insats och bygga vidare på det vi börjat med och tränat mycket på, både offensivt och defensivt. Vi har tränat på ganska mycket nya saker och vill försöka få till det. Jag tycker att vi tar steg framåt varje match.
Hur tycker du försäsongen sett ut så här långt?
– Det har varit lite blandat. Vi har stundtals gjort det ganska bra och andra stunder mindre bra. Men vi har också mött bra lag och fått jobba hårt. Vi är en bit på vägen men inte framme än.
Hur viktig är cupen för er?
– Det är klart att det är viktigt och man vill vinna varje match man ställer upp i. Vi vill göra det så bra vi bara kan. Samtidigt är det också matcher som är väldigt bra förberedelse inför säsongen.
Adam själv har varit krasslig de senaste dagarna. Men inför matchen ger han lugnande besked.
– Det ska inte vara någon fara. Det är bara att köra

Publicerad 18 February 2017 07:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag