HIFs supertalang tränar med Manchster United

"Det är kul för honom och kul för klubben"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Alex Timossio Andersson missar Helsingborgs IF:s andra cupmatch till helgen. Talangen är nämligen i Manchester för att träna med storklubben United.
Det är sportlov för Skånes unga den här veckan. Många fyller veckan med aktiviteter men frågan är om någon kommer att göra en coolare grej än Helsingborgs IF:s Alex Timossi Andersson. Talangen har nämligen flugit över till England för att träna med storklubben Manchester United.
– Det är kul för honom och kul för klubben. Det var nog rätt längesedan HIF hade en spelare hos Bayern München och Manchester United på det här sättet, säger tränare Peo-Ola Ljung till Helsingborgs Dagblad.
Talangen var i höstas och tränade med en annan storklubb, Bayern München. Äventyret i Manchester kommer dock inte optimalt för HIF som har stora skadebekymmer och match i Svenska cupen mot Degerfors till helgen.
– Ser man bara till HIF:s spelschema så hade vi kunnat hitta lämpligare datum. Han hade klart varit aktuell att spela till helgen, men hans skolschema kom före. Jag tror att det är bättre för alla inblandade, familjen, klubben och den nya klubben har en dialog.

Publicerad 22 February 2017 11:01

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag