Världsstjärnans mäktiga morgonrutin med Henke

"Han är en fanatisk människa"

Av
Gustav Persson

Fotboll. Henrik Larsson spenderade tre år av karriären i Barcelona i ett lag med idel världsstjärnan. Nu avslöjar Henke sin härliga relation till världens då bäste spelare, Ronaldinho.
– Han brukade skoja varje morgon: ”Hej idol, idol”, berättar Larsson i en intervju med Four Four Two.
Henrik Larsson hade en fantastisk spelarkarriär som bland annat tog honom till Celtic, Barcelona och Manchester United. I en stor intervju med fotbollsmagasinet Four Four Two delar han med sig av flera minnen från tiden.
Under tre års tid spelade anfallaren i den spanska storklubben Barcelona. Laget var fyllt med stjärnor och tillsammans vann de bland annat Champions League 2006. Den allra största stjärnan i laget var Ronaldinho. Då var han världens absolut bästa spelare och en av de största profilerna i fotbollshistorien.
Men även världsstjärnor har förebilder. I intervjun avslöjar Henke brassens härliga morgonrutin.
- Han brukade skoja varje morgon: Hej idol, idol”. Det var härligt. Det är inte bara vad han gjorde på plan, du måste också förstå all den pressen ha levde med i en klubb som Barcelona. Jag lyfter på hattan för honom, att han ändå kunde komma varje morgon med ett stort leende. Han är en fanatisk människa, säger Henke till magasinet.
Efter Barcelona vände legendaren hem till Helsingborg. Hann han dock med en ytterligare en storklubb innan karriären var över. Under två månader lånades nämligen Henke ut från HIF till Manchester United. 
- Det är det enda jag ångrar i min karriär. Jag skulle stannat längre, det hade betytt att jag hade fått en Premier League-segermedalj och jag skulle ha stannat ytterligare en säsong. Men jag hade kontrakt med Helsingborg och jag kände att om jag skrivit på ett kontrakt så måste du fullfölja det också.

Publicerad 24 February 2017 15:07

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag