Betydelselös men viktig match för HIF

"Det är verkligen en bra match för oss att få"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Helsingborgs IF åker till Stockholm utan chans att gå vidare i Svenska cupen. Men matchen mot Djurgården är viktig ändå.
– Det är verkligen en bra match för oss att få. Det blir en bra förberedelse inför säsongen, säger Anton Wede.
Helsingborgs IF har fått en tuff start på tävlingssäsongen. På två matcher mor Brommapojkarna och Degerfors har man släppt in sex mål och bara gjort två.
Varken Helsingborg eller Djurgården kan ta sig vidare från gruppspelet. Det betyder dock inte att dagens match är betydelselös. För HIF som håller på att bygga om och bygga nytt är alla matcher viktigt för att hitta rätt inför Superettan.
– Vi har inget att spela för resultatmässigt men det är ett bra tillfälle för att få ihop spelet och det nya spelsättet. Det är verkligen en bra match för oss att få. Det blir en bra förberedelse inför säsongen, säger Anton Wede.
Vad är det då mittfältaren och HIF vill få till? Enligt Wede handlar det om detaljer man jobbat på under vintern.
– Det är att vi ska vara lite aggressivare och ha högre press. Sen hoppas jag att vi kan ha lite mer bollinnehav än i de tidigare matcherna. Där har vi gjort för mycket tekniska fel och varit lite hafsiga.
Har det varit mycket nytt för er?
– Det är några få detaljer som vi jobbat på. Det är så med alla tränare att de har sina egna grejer och vi försöker lära oss det.
Tittar man bara på resultatet i de två fösta matcherna i Svenska cupen ser det inget vidare ut. Men Wede upplever ändå att laget är på rätt väg.
– Det har blivit bättre. Andra halvlek senast var ett klart lyft om man jämför med första halvlek och matchen mot Brommapojkarna. Jag hoppas att vi kan ta med den halvleken.
Samtidigt är också flera viktiga spelare på väg tillbaka från HIF:s långa skadelista, även om ingen ny spelare är spelklar sedan förra helgen. Något som minst sagt välkomnas.
- Det är verkligen skönt. Jag har aldrig varit med om något liknade, med så här mycket skador. De spelarna som varit borta är viktiga spelare som vi är vana vid spelar mycket. Det är inte så lätt att få allt att stämma när så många är borta.

Publicerad 04 March 2017 11:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag