Kollektivet ska göra det för Höganäs

"Vi vill ha spelare som har ambitioner att ta kliv framåt"

Av
Martin Sánchez Grahn

FOTBOLL. Det börjar lukta fotbollssäsong i luften och inte bara Allsvensk sådan. Division 2 Västra Götaland har i årets omgång inte mindre än tre Skånelag representerade. Ett av dem är Höganäs BK där vi fick tag på assisterande tränare Emil Bengtsson.
– Jodå försäsongen har varit bra. Vi har tagit stadiga kliv framåt tycker jag. Vi mötte vår Skånekonkurrent Hittarp nyligen i en träningsmatch som slutade 1-1. Det var väl kul att möta ett starkt lag som också har gått bra på försäsongen och känna att vi låg bra till på det fotbollsmässigt och fysiskt. Vi har ju fortfarande ett par träningsmatcher och ett träningsläger kvar innan det är dags för allvaret så det var bra att möta någon från serien tycker jag.
Förberedelserna inför säsongen med spelare som kommit och lämnat har varit rätt intensiv i Höganäs.
– Ja vi har väl haft hyfsad ruljans får man säga, vi har väl byggt om lite och fått ihop en trupp med spelare som har driv och ambition som kan matcha det vi förväntar oss. Vi vill ju hålla en hög nivå och sköta det så proffsigt som vi kan sett till tiden man kan lägga på denna nivån. Det blir ofta mycket jobb och tid för lite ersättning, och det samma gäller spelarna.
– Vi vill ha spelare som har ambitioner att ta kliv framåt och jobba stenhårt, spelare som kanske inte ser Höganäs som deras slutgiltiga klubb utan har som mål att ta sig vidare, då jobbar de också för det.
Men att någon enskild spelare skulle stå ut och ta ett större ansvar än någon annan tycker inte Emil.
– Vi skulle väl vilja säga att vi har ett spännande kollektiv som vi fått ihop, vi har ett bra gäng som vi ska få så sammansvetsade som möjligt. Det ska inte vara nån enskild spelare som gör jobbet, jag vill framhäva ett hårt jobbande kollektiv.
Någon speciell enskild nyckelfaktor för framgång har han inte direkt.
– Man kan väl säga att vi ska visa oss svårslagna genom att jobba hårt både i offensiven och defensiven. Sen ska vi försöka hålla ett bra tempo matcherna igenom.
I årets upplaga finns det två andra Skånelag med i serien, något som höjer temperaturen tycker Emil.
-Det är klart att det ska bli kul med derby. Här i division 2 blir det ofta mycket resor så blir det ju skönt med lite närmare matcher. Det blir inspirerande matcher att spela. Mer intresse vilket resulterar i mer publik.
I övrigt tycker han inte att han kan se något lag som sticker ut mer än något annat som favorit.
– Det är ganska öppet tycker jag, Vissa har ju ambitioner att ta sig högt, Vinberg har väl öppet sagt att de ska va i topp exempelvis. Halmia har väl också ambitioner, och här nere får man väl säga att våra derbykonkurrenter har spännande trupper.
Vem som hamnar överst i tabellen av skånelagen är svårgissat.
– Det kan bli ett spännande race här i Skåne. Ser man rent krasst på det så är ju både Eskilsminne och Hittarp vassa men vi ska nog göra vad vi kan. Eskilsminne tror jag ändå hamnar överst.

Publicerad 15 March 2017 06:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag