Hittarp satsar på att bli bäst i Skåne

"Vi är väldigt bra fotbollsspelare"

Av
Martin Sánchez Grahn

FOTBOLL. En stark försäsong, ett soligt träningsläger, nya spännande spelare kryddat med erfarna veteraner, god stämning och tydlig spelidé gör Hittarps IF till det högst rankade Skånelaget i Division 2 Västra Götaland.
Försäsongen lider mot sitt slut men den har sett bra ut enligt sportchef Mattias Hallberg.
– Den har varit jättebra! Det ser lovande ut, vi inledde försäsongen starkt med fina prestationer. Det har dalat lite resultatmässigt nu på slutet men överlag är vi väldigt nöjda. Vi kör detta lägret nu sen accelererar vi med de tre sista matcherna inför säsongen, vi känner att vi är i fas men man kan fortfarande bli bättre. Överlag ser det dock bra ut tycker jag.
Spelare kommer och går i alla lag och även så hos Hittarp.
- Ja det har varit en del omsättning men inte överdrivet mycket. Vi har fått in 3-4 riktigt bra spelare, tappat några andra på grund av ålder som har valt att trappa ner och som kände att det räckte med division 3-fotboll. Men truppen ser väldigt spännande ut. Den är bred med många spelare som har spelat på denna nivån tidigare. Dessutom är de förbannat trevliga människor vilket vi också ser som en bra egenskap.
I alla lag finns det vissa spelare som får tyngre ansvar och som det förväntas mer av, vem är nyckelspelare i Hittarp 2017?
– Det är en bra fråga, det finns många i laget som kommer fylla viktiga funktioner, Micke Dahlgren har varit med ett tag och honom har man lite högre förväntningar på än andra, men den kravbilden har han nog även på sig själv. Sen har vi ju ynglingarna som Adonis Berisha som fortsätter utvecklas och är ödmjuk inför uppgifterna. Han med flera andra besitter väldigt fina egenskaper som vi gärna utvecklar vidare.
Någon enskild nyckelfaktor till ett vinnande koncept är svårt att peka på, snarare några stycken.
– Vi är väldigt bra fotbollsspelare. Vi har ett bra passningsspel, vi har bra rörelse i det offensiva spelet och vi trivs väldigt bra ihop vilket gör att vi arbetar bra och mycket för varandra. Vi är helt enkelt villiga att lägga ner ett gediget arbete över hela planen och för varandra, de sakerna tror jag kommer vara våra viktigaste faktorer.
Det är alltid kul att spela matcher med mer nerv i än andra, och i årets upplaga av serien återfinns de två andra Skånelagen Höganäs och Eskilsminne.
– Det är alltid en extra krydda med derby så klart! Vi har spelat mot Höganäs tidigare och det brukar vara laddade tillställningar! Eskilsminne har vi inte mött på ett tag men även de matcherna brukar vara bra och sevärda tillställningar. Båda vi och Eskilsminne är två stora ungdomsföreningar, och våra ungdomslag möts ofta så det är kul att det blir på A-lagsnivå också. Det tror jag även våra ungdomar kommer att tycka.
Men var håller sig då Hittarp i förhållande till resterande lag i serien, och i förhållande till sina Skånekonkurrenter?
– Det känns rent generellt som att det blir bra motstånd i år. Halmia får man dock nog hålla som en för-favorit tillsammans med Eskilsminne. Sävedalen och Assyriska håller jag lite som bubblare som man kanske inte förväntar sig ska vara med i toppen, men som jag nog ändå tror att det kommer gå bra för. Vem som åker ur vågar inte gissa på!
Gällande Skånelagen är vår målbild så klart att vi vill vara bäst i Skåne. Men Eskilsminne är bra, de slutade ju tvåa förra året så de är ett lag som säkert kommer vara med i toppen. Höganäs har haft en stor spelaromsättning så det återstår att se om de får ihop lagbygget i tid, vi får se.

Publicerad 16 March 2017 06:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag