Idag inleder HIF den allsvenska jakten

"Man är väldigt sugen"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Idag inleder Helsingborgs IF den allsvenska jakten. Och det börjar med en spektakulär hemmamatch på nya Olympia.
– Man är väldigt sugen. Det här har man gått och väntat på väldigt länge, säger Adam Eriksson.
Idag drar Superettan igång igen. Och det hela börjar med ett Skånederby mellan Helsingborgs IF och Trelleborgs FF på nya Olympia som samtidigt invigs.
– Det är så klart en extra grej att det kommer mycket folk och att den nya arenan står klar. Ett nästan fullsatt Olympia, det kommer bli ett jäkla drag och bra stämning. Det blir nog en häftig upplevelse, säger Adam Eriksson.
Premiärer är alltid speciella. Det har gått nästan ett halvår sedan lagen senast spelade en seriematch och samtidigt har spelarna en lång försäsong i ryggen.
– Man är väldigt sugen, det har man varit länge. Man har gått och väntat på det här. Försäsongsmatcherna är inte alltid jätteroliga att spela. Den senast veckan har man bara gått och väntat på att det ska bli lördag.
Känner man av det på träningarna också?
– Ja, det tycker jag. Man märker på spelarna i laget att det är något extra. Det har varit bra träningar med bra fart och tempo. Man skruvar upp det hela lite extra.
HIF går in i säsongen med nya tränare och mycket har hänt i laget. Det har med andra ord varit en hel del nytt under vintern.
– Vi har blandat och gett, både vad gäller prestationer och resultat. Det har varit lite upp och ner. Men jag tycker ändå att den senaste månaden har vi kommit en bit på vägen och också börjat få tillbaka spelare. I början hade vi mycket skador.
Försvaren säger sig inte ha någon jättekoll på TFF men tror att det blir en tuff match. Vad det gäller det egna spelet vet Eriksson precis vad han vill ha.
– Jag hoppas att vi går ut från första stund och tar tag i det. Att vi visar att det är vår hemmaplan och spelar med väldig energi och fart.
Hur viktigt är det att få en bra start i på serien?
– Det är viktigt. Sen kan man alltid säga att det är en av 30 matcher. Samtidigt, får man en bra start får man självförtroende och medvind. Det är viktigt med en bra start men inte hela världen om man inte vinner. Det är en lång säsong.
Vad är ert mål?
– Målet är att spela allsvenskan 2018. Det är ett mål som både klubben och vi spelare tillsammans med ledarna har. Det är det vi siktar på.

Publicerad 01 April 2017 06:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag