Debut för hemmaföraren som inte känner sig hemma

"Det är nog den banan jag kör minst varv på"

Av
Gustav Persson

MOTORSPORT. Till helgen är det dags för STCC-premiär på Ring Knutstorp. Hemmaplan för debuterande helsingborgaren Dennis Strandberg. Eller?
i helgen är det stor motorfest på Ring Knutstorp när STCC drar igång för säsongen. Då gör Dennis Strandberg sin första tävling på svenska mark på tre år.
– Tankar går lite åt alla håll. Det är mycket att tänka på: nytt team, nytt folk, ny bil.
Samtidigt är det förstås något extra för en helsingborgare att tävla på Ring Knutstorp.
– Det känns lite speciellt. Men jag har ingen press på mig. Jag kommer dit som en nobody, ingen vet vem jag är. Det tror jag är till min fördel, att en del säkert kommer att underskatta mig. Jag tycker det ska bli jättespännande och kul att se hur allt funkar här hemma.
Men trots att han kallar sig själv för en nobody är kraven höga inför premiären.
– Jag har samma mål som de andra 20 som startar, att vinna. Men om jag ska vara realistisk så säger jag topp två. Jag känner att ingen annan kommer att sätta press på mig så då är det lika bra att göra det själv, haha.
Dennis har varit på plats många gånger när det varit tävlingar på Ring Knutstorp. Men han vill inte kalla det för en hemmabana.
– Det är det som är grejen. Det ska ju vara en hemmabana för mig eftersom det inte är så långt dit. Men det är nog den banan jag kör minst varv på. Jag tog min licens där 2012 och sen har jag varit där typ en dag. Men det ska nog gå bra ändå. Överlag har jag relativt lätt för att lära mig nya banor.
Men det måste vara kul att tävla så nära Helsingborg?
– Ja, det är klart. Det blir en av årets höjdpunkter. Det är premiär för mig i STCC samtidigt som det är nära hem och familj och vänner kommer och kollar. Det har inte varit lika lätt för dem att vara på plats i när jag tävlat utomlands.
De senast åren har Dennis tävlat framför allt i England och Tyskland. Inför säsongen har han skrivit på för Lenstrup Racing Team och även om det inte är helt klart än är målet att köra hela STCC-säsongen.
– Det känns bra och teamet känns sammansvetsat. Nu är det bara för mig att komma in i det och jag tycker det har fungerat bra så här långt.

Publicerad 27 April 2017 08:27

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag