ANNONS

Ge dig själv och din hud en nystart

Evig ungdom är något som tillhör sagorna, men att få lov att ha en hud som håller sig fräsch, vacker och spänstig längre och att ta möjligheten att vårda och sköta om sin hud är något som fler och fler uppskattar. På Bellakliniken i Helsingborg är man specialiserade på just hud och här utför man såväl kosmetiska behandlingar som korrigerande ingrepp.

- Huden är ju kroppens i särklass största organ och den utsätts dagligen och stundligen för påverkan från både utsidan och insidan. Sol, vind och klimat har stor inverkan och beroende på vilket årstid vi lever i – har vi olika utmaningar. Vintern är tuffare tuff mot huden eftersom den är kall och torr – men även sommaren har sina utmaningar eftersom vi ofta exponerar oss mer då, säger Sara och Evelina, hudterapeuterBellakliniken i Helsingborg.

Tyge Tindholdt. Foto: hakanaldrin.com

Tyge Tindholdt. Foto: hakanaldrin.com

Tyge Tindholdt.

Ny resurs på kliniken

Det går bra för Bellakliniken och just i dagarna har man knutit till sig ytterligare en resurs i teamet. Tyge Tindholdt är dansk och han gjorde sin läkarutbildning och AT-tjänstgöring i Danmark. Han är specialiserad inom plastikkirurgi och han kommer närmast från Norge dit han flyttade för att tjänstgöra på bland annat Rikshospitalet, Oslo Universitetssjukhus.

- Jag har primärt varit på Rikshospitalet men har varit också på Ullevål Universitetssjukhus, som numera har slagits samman med Rikshospitalet. Under min tid som plastikkirurg har jag fokuserat på att utveckla mig inom estetisk plastikkirurgi och hudkorrigerande kirurgi efter stor viktnedgång, som till exempel efter obesitaskirurgi, säger Tyge Tindholdt.

I sitt arbete med genomför Tyge bland annat bodylift, bra-line back-lift, lår- och överarmsplastiker; ofta omfattande operationer där det ibland är fråga om att avlägsna stora delar hudöverskott. Det kan röra sig om tämligen långa ingrepp på flera timmar och på kliniken är de också väl rustade för att ta hand om patienterna efter operationerna.

- Vi har totalt fyra stycken dubbelrum där man kan få vila ut och observeras efter ett ingrepp, säger Tyge Tindholdt.

Bellakliniken kom Tyge i kontakt med så sent som 2014 då han träffade Johan Nordquist på världskongressen för estetisk plastikkirurgi.

- Efter det har jag varit på plats några gånger hos Johan på kliniken för att ta del av och lära mig hans teknik för bröstförstoring, NORDQUISTTEKNIKEN®,och efter hand har vi sett att vi skulle kunna arbeta bra ihop – så nu är jag alltså igång här på kliniken i Helsingborg, säger Tyge Tindholdt.

Förändrar, förbättrar och förskönar

På Bellakliniken arbetar man inom ett brett fält av hudbehandlingar. Man är en modern och högspecialiserad klinik med kompetenser inom plastkirurgi, bröstförstoring och skönhetsbehandlingar vilket såklart också inbegriper ingrepp såsom fettfrysning och borttagning av hudflikar, födelsemärken och annat.

Vård och välbefinnande

En hel del kan du kan göra själv för att förebygga och hålla huden i god trim, men det är en god idé att ge både dig själv och din hud avslappning, omtanke och omsorg med jämna mellanrum. Både fysiskt och psykiskt kan en halvtimmes behandling göra underverk för ditt välbefinnande. Det behöver inte vara så komplicerat, en ansiktsbehandling tar runt en halvtimme och tack vare Bellaklinikens centrala läge i Helsingborg är det lätt att ta sig dit. Ta bussen, cykeln eller tåget på lunchen. Lägg dig i stolen och slappna av, så är du snart tillbaka på arbetet med ny energi utan att behöva rucka alltför mycket på schemat.

Vill du sedan lägga lite mer tid på dig själv och ditt eget välbefinnande erbjuder Bellakliniken även djupgående antiagebehandlingar som Neostratas Region Peeling; en djupgående syra med tre procents retino. Vill du sedan lyxa till det extra med en längre behandling på en och en halvtimme så finns detta också. Självklart kan du också komma till Bellakliniken för olika skulpterande behandlingar med olika fillers.

Mitt i Helsingborg

Till Bellakliniken på Knutpunkten tar du dig enkelt med både tåg, bil och buss. Åker du kollektivt kliver du i princip av på kliniken, som ligger i samma byggnad som stationen, med utsikt över sundet. Kliniken är ljus, fräsch och välkomnande och andas modern skönhet. Här är det lätt att känna sig avslappnad direkt när man kliver innanför dörren och här möts man av ett vänligt leende i receptionen.

Högutbildad och specialiserad personal

Bellakliniken grundades 2012 av doktor Johan Nordquist. Namnet hämtade han från italienskans ord för vacker; Bella. Kliniken har främst gjort sig känd för sina skönhetsoperationer med mycket gott renommé. Kliniken tar emot patienter från hela Skandinavien och personalen är specialiserad och välutbildad, allt för att du som kund ska känna dig helt trygg i valet av klinik. Även arbetet med så kallade fillers, som botox, görs av legitimerade sjuksköterskor.

- Det krävs förvisso inte någon formellt högre utbildning idag, för att injicera exempelvis Botox, men på Bellakliniken har vi som krav att du ska ha en sjuksköterskelegitimation utöver att vara utbildad i att utföra injiceringen, säger Tyge Tindholdt.

Bellaklinikens hudterapeuter är sedan 2004 dessutom Cidesco-certifierade, vilket gör dem auktoriserade att jobba över hela världen.

Stort utbud av skönhetstjänster

Bellakliniken är idag en bred klinik där du verkligen kan få hjälp med att förbättra dig själv och din kropp. Här har du möjlighet att både genomgå kortare behandlingar, som hudvårdande behandlingar och hårborttagning, och lite större ingrepp som olika skönhetsoperationer. Kliniken tar ett helhetsgrepp om din behandling – detta som i ett led av doktor Johan Nordquists ambition att kunna erbjuda förstklassig och högkvalitativ kirurgi för alla som vill förändra sitt yttre, oavsett orsak.

För mer information, gå in på Bellakliniken.com. Här finner du alla klinikens behandlingar genom att trycka på Priser. På övriga flikar kan du få mer djupare förståelse för vad olika ingrepp innebär.