ANNONS

Hemester – Gäst i din egen stad!

Hej Helsingborgare! Sänk blicken och ställ om fokus. Att ta en stund ledigt för att ladda batterier och sinnen har aldrig varit enklare än nu. Precis här – i ditt eget Helsingborg finns upplevelserna och avkopplingen så nära att du nästan snubblar över dem. Semester och ledighet behöver ju inte alls vara så märkvärdigt, stort eller pretentiöst. Det kan istället vara flera små sköna upplevelser i en miljö som vanligtvis betyder något annat för dig.

I Helsingborg är livskvaliteten nära och påtaglig hela tiden. Den sköna atmosfären, de korta avstånden och närheten till havet. Det är inte för inte det här är Sundets Pärla. Men visst är det märkligt hur lätt du väljer att åka någon annanstans när det ska vara något extra. Att bo och eventuellt också jobba på en ort verkar ha den effekten på oss – vi vill med automatik bort från platsen som vi associerar med arbete och vardag. Hemester är ett enkelt sätt att ta ledigt; att smita undan en stund och göra små break i vardagen. Att ge sig själv och partnern eller kompisarna lite ny input. Och det finns så mycket precis framför ögonen.

Gröningen i Helsingborg.

Gröningen i Helsingborg. Foto: Anna Alexander Olsson

Allt det goda

Att Helsingborg är en vacker stad är knappast en nyhet. I begreppet Hemester ryms allt det goda i Helsingborg inklusive allt som finns runt om i Nordvästra Skåne, snyggt förpackat och presenterat: kultur, trädgård, mat och dryck, sport och idrott, musik, konst… Här finns såklart allt det kuliga för barnen och här finns romantiken för alla som vill passa på att rå om och njuta av varandra lite extra.

Oavsett vad du är ute efter så finns det i Helsingborg. Staden för alla åldrar och alla intressen och allt bekvämt inom räckhåll; till och med grannbyn på andra sidan sundet. En tur eller två till Helsingör är en klassiker och något de flest gärna gör lite då och då. En skön stund på havet och sedan tillbaka till Helsingborg för vidare upplevelser är ett genialt recept på en lyckad del av en Hemester…

Detaljer av solstolar på Gröningen.

Detaljer av solstolar på Gröningen. Foto: Anton Persson

Upptäck det självklara

Det är lätt att ta saker och ting för givet bara för att de finns nära. Men erbjudandet Helsingborg är både tillgängligt och enkelt för den som bor här och med ständigt nytt att upptäcka och uppleva går det utmärkt att ”göra Helsingborg” året om – varje år.

En unik mix av upplevelser, kultur, natur och shopping är grunden för allt. En skön promenad utmed Parapeten och vidare längs strandpromenaden med alla de aktiviteter och de restauranger som finns där, alldeles vid det vackra Öresund. Kanske i kombination med några sköna timmar i centrum eller utomhusaktiviteter på Gröningen. Och för oss som gillar teater är både stadsteatern och friluftsteatern Fredriksdal ständigt närvarande med spännande och relevanta repertoarer.

Kattegattleden.

Kattegattleden. Foto: Lena Evertsson ateljelena.se

Cykla och vandra

För dig med spring i benen och sug efter naturupplevelser är det välförsett och förutom närheten till Söderåsen, är Kullaleden, som är en del av Skåneleden och sträcker sig mellan Helsingborg och Utvälinge, sedan länge en väletablerad sträcka för fantastiska naturvandringar. En annan god idé för den som vill vara aktiv kan vara att ta cykeln längs Kattegattleden. Denna led är Sveriges första nationella cykelled. En 395 km lång cykelsträcka med unikt havsnära läge, mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr. Varför inte göra en härlig dagsutflykt från Helsingborg upp till Kullahalvön? Och vill du inte cykla tillbaka så är det bara att hänga cykeln på bussen och åka hem igen.

Fredriksdal fyller 100 år.

Fredriksdal fyller 100 år. Foto: Ralf Ekvall

Spana in visithelsingborg.com

Låt det spontana styra. Vad som är på gång just nu eller framöver, publiceras löpande på Visit Helsingborg. Där hittar du allt från hotell till restauranger, utställningar, konserter, barnaktiviteter, naturupplevelser och allt som gör just Helsingborg med omnejd till ett perfekt semestermål inom behagligt räckhåll för varje helsingborgare.

Här samsas som bekant såväl tillfälliga som fasta attraktioner - som också varierar inom ramen för sig själva; Dunkers kulturhus är ju till exempel en upplevelse i sig själv, men i kombination med en specifik utställning, aktivitet eller en konsert, blir det ännu en eller flera dimensioner till besöket.

På visit kan du även läsa mer om Guide Helsingborg, upplevelseappen som garanterat lär dig något nytt om Helsingborg och stadens besöksmål.

Två kvinnor och en man som sitter på en brygga vid Gröningen i Helsingborg.

Två kvinnor och en man som sitter på en brygga vid Gröningen i Helsingborg. Foto: Anna Alexander Olsson

Sommar i City / En sommar fylld med aktiviteter

Sommaren är i antågande och då fylls staden med en mängd aktiviteter och evenemang. Under SM-veckan 2-8 juli står Helsingborg och Landskrona som värd för mästerskap i över 50 idrotter. Missa inte denna stora idrottsfest. Sommaren bjuder också traditionsenligt på Kul i Juli – ett nöjesprogram för alla smaker och åldrar som i år firar 50 år. Kul i Juli genomförs i Slottshagen varje tisdag i Juli månad. Under första helgen i augusti går stadsfestivalen HX2018 av stapeln och samtidigt spelas Eskilscupen, en av Sveriges allra största fotbollsturneringar.

Helsingborg International Street Market välkomnas till Stortorget den 18-21 juli – mat och hantverk från fler än 15 länder.

Konst och kulturinslag blir det med Art Street Hbg 2018 som genomförs en vecka med start den 20 juli – det blir utsmyckningar på fasader och elskåp.