ANNONS

Restaurang Helsingborg serverar färska menyer

I september 2017 grundades Mediamasarna AB av David Hopkins och Kristofer Godevski. Företagets fokus har varit att arbeta med och erbjuda SEO/sökmotoroptimering, Adwords-lösningar, Youtube-lösningar, sociala medier webbsidor och olika produkter relaterade till digital marknadsföring.

– Mediamasarna är en webbyrå med specialkompetens inom sökmotoroptimering. Vi riktar oss såklart direkt mot företagskunder med de erbjudande och den kompetens vi erbjuder, men ibland hittar vi ett spår eller en idé som vi tycker är värt att följa upp och jobba vidare på, säger Kristofer Godevski och fortsätter:

– Vi lever på våra idéer, vår kompetens och vår kreativitet. Allt detta finns det gott om i företaget och i takt med att vi vuxit och gjort nya landvinningar kom plötsligt tanken på att starta en digital lunchguide och via den tillhandahålla en bra och smidig sökmotor för att presentera den lokala restaurangbranschen för hungrande potentiella kunder.

Gänget bakom Restaurang Helsingborg Jens, David, Kristofer och Ilir.

Gänget bakom Restaurang Helsingborg Jens, David, Kristofer och Ilir.

Smidig lunchguide med många fördelar

Lunch i Helsingborg - tanken på en lokal, välbyggd och välfylld lunchguide var lockande och ganska snart tog man in projektet under företagets eget paraply. Två av de drivande i projektet har varit och är Kristofer Godevski och Jens Månsson, där den senare är arkitekt, byggare och står för lejonparten av den tekniska utvecklingen.

– Vi funderade såklart över hur man söker när man letar efter restauranger, dagens rätt och lunchinfo; hur man söker restaurang i Helsingborg - och när vi hade klurat färdigt så visade det sig att namnet restauranghelsingborg.se, faktiskt var ledigt – så då var saken biff, säger Jens Månsson.

Dagens rätt från världens alla hörn på restauranghelsingborg.se.

Dagens rätt från världens alla hörn på restauranghelsingborg.se.

Sökbar och snabb

Maten står i fokus och sajten restauranghelsingborg.se erbjuder i sin lunchguide för närvarande 15 olika undergrupper med olika typer av mat från stora delar av världen. Här ska man hitta näringsmässig och smakfull mångfald i Helsingborg och här vill man helt enkelt visa upp vad hela Helsingborg kan erbjuda i form av lunch och andra materbjudanden.

Lunchguiden är ett utmärkt redskap för den som vill äta lunch i Helsingborg. Man kanske har ett stamställe och en vana att i god tid kolla av vad veckan erbjuder för att planera – eller så är man mer nyfiken och vill prova på olika kök och upplevelser. Kanske styrs man helt enkelt av vad man är sugen på. Varje restaurang/lunchrestaurang som är med på restauranghelsingborg.se har fram till nu haft ansvaret för att uppdatera sina veckomenyer och se till att förse oss med underlag som vi sedan stansat in. I förlängningen kan varje restaurang editera sina egna uppgifter i sin egen takt. Givetvis kommer man att kunna välja den tjänsten hos oss även framåt om man inte har lust att skriva själv, säger Kristofer Godevski.

Varför inte testa lunchrouletten på www.restauranghelsingborg.se...

Varför inte testa lunchrouletten på www.restauranghelsingborg.se...

Växer snabbt

I april 2018 registrerades namnet restauranghelsingborg.se och fram till idag har man sakta men säkert tagit sig an ortens olika restauranger och lunchkrogar. Sedan den 8 november i fjol, är sajten uppe i drift och på den finns ett stort antal aktörer med sina erbjudanden, snyggt och prydligt presenterade.

– Vi ger en enkel och tydlig förstasida och en väldigt enkel navigation. Det ska vara lätt och snabbt att söka sin lunchrestaurang – och är man ute efter att hitta något för kvällen ska man snabbt kunna få överblick och hitta ett alternativ som passar, säger Jens Månsson och fortsätter:

– Nu är vi igång och vi tittar såklart på hur allt fungerar. Vi ansluter regelbundet nya restauranger som ser att vår produkt och vårt erbjudande faktiskt både fungerar och används av kunderna. Lunchguiden ska ha en stark lokal profil och det ska kännas att man hamnat rätt när man ”landar” där. Erbjudandet blir ju i första hand restaurangernas men det vi adderar är ett snyggt och användbart gränssnitt som är användarvänligt, smart och välkomnande.

After Work i Helsingborg – var, när och hur hittar du på restauranghelsingborg.se.

After Work i Helsingborg – var, när och hur hittar du på restauranghelsingborg.se.

Utvecklar vidare

Bakom kulisserna tänker man vidare. Utmaningen ligger på flera plan. Dels ser man en utvecklingspotential med olika innehåll på sajten och dels ser man att man efterhand kanske vill öppna även på andra orter än Helsingborg.

– Fram till idag har vi implementerat Lunchguiden, en AW-guide (after work), en Julbordsguide och vi erbjuder smarta sökfunktioner, till exempel en hitta-restaurang-nära mig-funktion som är mycket uppskattad. Framgent kommer man kanske också att kunna beställa hem mat via sajten. Det finns ju i och för sig redan etablerade företag som fokuserar på att köra hem mat till tv-soffan. Vi siktar ju i första hand på att vara en hundraprocentig och engagerad partner till Helsingborgs restaurangliv, så hemkörningen blir sannolikt mer ett komplement, säger Kristofer Godevski.

Överraska dig själv med lunchrouletten!

Överraska dig själv med lunchrouletten!

Prova lyckan

För den som inte slaviskt vill följa sin egen matkarta, utan är beredd att testa lite nytt, har man utvecklat den fiffiga ”restaurangrouletten”; en spännande och annorlunda detalj som sätter krydda på matupplevelsen innan den ens har hamnat på tallriken.

– Det är precis vad det heter, en digital restaurangroulett där gästen går in och snurrar på hjulet och får fram en helt slumpad restaurang ur underlaget. Det kan vara spännande ibland att utmana sina inrutade mat- och restaurangvanor och våga följa slumpen. Precis som i övriga livet kan det visa sig vara både kul och klokt, avslutar Kristoffer Godovski.