Be Unique låter barn hjälpa andra barn genom att trycka tröjor och skänka vinsten till Min stora dag.Foto: Be Unique
Be Unique låter barn hjälpa andra barn genom att trycka tröjor och skänka vinsten till Min stora dag.Foto: Be Unique
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Välgörenhet trend hos årets unga företagare


Helsingborg. Den 9 mars var det UF-mässa i Malmö. Där fanns flera Helsingborgsskolor repressenterade och det finns en tydlig trend bland flera av företagen.

Ung Företagssamhet har som mål att utbilda gymnasieelever i entreprenörsskap. Varje år får gymnasieelever prova på att starta och driva företag för att få en inblick i näringslivet.

När årets skånska UF- företagare presenterade sina affärsidéer på årets regionala UF-mässa i Malmö fanns flera Helsingborgsskolor representerade.

Bland flera av Helsingborgsföretagen går det att se en trend där de på olika sätt har fokus på vägörenhet.

UF-företaget ”Be Unique” från Rönnowska skolan som tillsammans med förskolebarn trycker tröjor .

– Vi ville tjäna in pengar till en god gärning och vår lärare föreslog att vi kunde låta barn hjälpa andra barn, säger Oliwia Skog som driver UF-företaget.

Hela vinsten skänker de sedan till ”Min stora dag” som jobbar med att uppfylla sjuka barns drömmar. – Vi har själv många drömmar och då tänkte vi att det vore roligt att få hjälpa till att uppfylla andras drömmar, säger Oliwia Skog.

Det är även fler av årets UF-företag som kommer skänka åtminstone delar av vinsten till välgörenhet som exempelvis Bröstcancerfonden.

Sedan finns också de som engagerar sig i andra samhällsfrågor som klimatfrågan och säljer bilvårdsprodukter som ska bidra till en bättre miljö.


Publicerad: 10. mars 2017 18:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Helsingborg

Startsidan just nu