Olof Lindqvist är ny verksamhetschef på Dunkers kulturhus från och med den 24 augusti.

Olof Lindqvist är ny verksamhetschef på Dunkers kulturhus från och med den 24 augusti.

Han blir Dunkers nya chef

HELSINGBORG. Nu är det klart vem som blir ny chef på Dunkers kulturhus. Olof Lindqvist påbörjar sitt uppdrag som verksamhetschef den 24 augusti
Olof Lindqvist, regissör, tidigare teaterchef och för närvarande förvaltningschef i Marks kommun blir Katti Hoflins ersättare som på Dunkers Kulturhus. Som förvaltningschef i Marks kommun har han haft det övergripande ansvaret för musei- som biblioteksverksamhet och även kulturskola. För Skånepubliken var Olof aktuell senast i höstas när han regisserade för Malmö Stadsteater. 
–  Få städer i Sverige kan stoltsera med en så stark kulturell infrastruktur som Helsingborg. Jag har alltid gillat samarbeten och ser fram emot att lära känna Helsingborg, invånarna och stadens historia. Jag vill självfallet göra saker tillsammans med stadens institutioner men jag vill också vara nära civilsamhället, föreningarna och förstärka Dunkers som ett hus med fokus på barn, unga och lärande. Konsten är till skillnad från skolans alla fackämnen inte mätbar, och därmed en frizon, ett ställe att andas ut på. Dunkers präglas redan av öppenhet, tillgänglighet och ljus - och jag hoppas kunna bidra till att det vidareutvecklas till en plats där många och olika tankar kan mötas på ett otvunget sätt, säger Olof Lindqvist i ett pressmeddelande.

Publicerad 20 May 2015 08:15