Foto: Mostphotos.com

Foto: Mostphotos.com

19-åring döms till sju års fängelse för mord

Brodern frias för mordförsök

HELSINGBORG. Den 19-åriga man som stått åtalad misstänkt för mord på en 26-årig man i Helsingborg i maj i fjol får sju års fängelse. Det stod klart när Helsingborgs tingsrätt i dag meddelade domen.
Den var den 9 maj i fjol som den 19-årige mannen och den 26-årige mannen sammanstrålade i Furulundsparken i Helsingborg. Under tumult högg den yngre mannen 26-åringen i bröstet. Huggen tog så illa att han senare avled på sjukhus. Mannen flydde då från platsen tillsammans med två andra män, däribland 19-åringens äldre bror, som fram tills nu stått misstänkta för medhjälp till mord.
19-åringen och hans bror flydde efter dådet till Montenegro där de senare greps.
Enligt förundersökningsprotokollet ska tumultet ha uppstått i samband med överlämnande av ett par bilnycklar. Tidigare under dagen fick 19-åringen ett sms från en bekant som ombad honom att lämna tillbaka bilnycklar till den nu mördade mannen.
Efter dådet mottog mördaren ytterligare ett sms.
– Be till Gud så han överlever", skrev den bekanta, enligt Kvällsposten. 
– Han kommer klara sig, förlåt, jag svär på min syster. Jag är riktigt dum, jag vet. Men jag kan inte göra något nu, det har redan hänt. Jag svär, förlåt, svarade den dömde mördaren sju minuter senare, svarade han då.
Förutom den nu dömde mördaren har även mannens äldre bror och ytterligare en man i 20-årsåldern stått åtalade för medhjälp till mord. Båda frias från misstankar.

Publicerad 01 March 2017 12:02