Foto: Mostphotos.com

Foto: Mostphotos.com

Helsingborgarna allt sämre på att sopsortera

Men de som bor i Ängelholm och Båstad har lyckats bättre

NORDVÄSTRA SKÅNE. ??Nu har NSR:s årsbokslut för 2016 släppts, som bland annat berättar hur bra invånarna sorterar, hur tömningarna effektiviserats med digitala lösningar samt hur mängden avfall ska minimeras och mycket mer.

Generellt har invånarna i NSR:s medlemskommuner blivit bättre på att sortera, men det finns samtidigt en del utmaningar, står det i rapporten. I Helsingborg har mängden restavfall ökat, vilket betyder att man blivit sämre på att sortera och istället slänger allt mer blandat avfall i samma kärl.
– Varför vet vi inte, men det skulle kunna bero på en ökad inflyttning till staden och att de nyinflyttade inte känner till hur vi sorterar och samlar in avfall i Helsingborg. Kommunen har ökat med tiotusen invånare på fem år, säger Maria Ledström, gruppchef på NSR, i ett pressmeddelande.
De kommuner som förbättrat sin sortering och minskat restavfallet mest är Ängelholm och Båstad.
Därmed fortsätter och intensifieras arbetet tillsammans med samarbetspartners, kommuner och invånare för att öka sorteringen och minska det onödiga avfallet i hela Nordvästskåne, skriver NSR i pressutskicket.

Publicerad 29 May 2017 16:00