Medan du höll helg...

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

Ett mord, två mordförsök, ett allvarligt bombdåd och ett flertal rån har inträffat i helgen, som varit exceptionellt stökig.
Lokaltidningen hjälper dig att hålla koll.
SÖNDAG:
23.20: På Oshögavägen i Oxie står en industrifastighet i lågor och räddningstjänsten kan konstatera att den är bortom räddning. Händelsen rubriceras som mordbrand.
22.47: Polisen kallas till Möllan i Malmö med anledning av ett storbråk. När de kommer till platsen hittas en medelålders man knivhuggen till döds. Ett stort antal patruller har under natten sökt mördaren.
19.43: En kraftig smäll hörs från en förskola på Tulpangatan i Kristianstad. Det visar sig att någon lagt en fyrverkeripjäs i en blomkruka och att splitter från den bland annat krossat en ruta.
16.46: Mannen i 45-årsåldern blir knivhuggen av en ungefär jämnårig man i Husie i Malmö.
Den knivhuggne förs med ambulans till sjukhus, medan den misstänkte grips och anhålls för mordförsök. Det är oklart hur allvarliga skadorna är.
05.41: Polisen rycker ut till Lyngbyvägen där det varit inbrott. Någon har brutit upp ett fönster och stulit en tv.
02.21: En 20-årig kvinna blir misshandlad av en jämnårig man på Östergatan i Landskrona. Mannen grips för misshandel och kvinnan klarar sig utan allvarligare skador.
00.16: På Östergatan i Ystad kommer en man fram till en privatperson och berättar att han blivit rånad. Tre män har tvingat honom att bland annat lämna ifrån sig sin jacka. 02.36 grips tre personer på Österportsgatan i Ystad.
LÖRDAG:
22.30: Polisen har en större trafikkontroll vid MC-festen i Sjöbo.
Fyra personer grips för rattfylleri och två för att ha varit narkotikapåverkade.
20.59: Ett gäng rånare springer in i en närbutik på Helmfeltsgatan i Helsingborg. Den anställde hotas med en stor kniv, medan de andra tar pengar och tobak.
19.52: Två personer rånar biografen i Tomelilla. De hotar personalen med pistol och får kontanter med sig.
15.03: Två män och en kvinna förs med ambulans till sjukhus efter att ha knivskurits av tre män. Männen lämnar platsen i en bil som polisen får signalement på. De tre männen grips och anhålls för mordförsök.
09.25: Rondellen vid Vikingavägen i Lund blir effektivt blockerat, sedan en lastbil tappat en hel betongvägg som är 7x3 meter stor. Turligt nog skadas ingen vid olyckan.
02.21: När mannen går i gångtunneln vid järnvägsstationen i Hässleholm blir han rånad av två män. Polisen rycker ut och griper snart två misstänkta.
01.00: En kvinna hittas misshandlad utomhus i Augustenborg i Malmö.
Polisen får information om att en misstänkt finns i en lägenhet i närheten och han grips där, misstänkt för misshandel. Kvinnan kontrolleras av ambulans.
00.24: Mannen går på Lundavägen i Arlöv, när en ensam rånare hotar honom med pistol. Mannen tvingas bland annat lämna ifrån sig en halskedja i  guld.
FREDAG:
22.07: En bil sprängs på Ramels väg i Malmö med hjälp av en sprängladdning. Det är oklart om det finns en hotbild mot bilägaren. Som tur är träffades ingen av splitter, trots att det fanns många personer i närheten.
19.06: Mannen blottar sig för barnfamiljer vid en lekplats på Nordanväg i Lund. Han är kvar när polisen kommer till platsen och grips för sexuellt ofredande.
 
 
 

Publicerad 29 May 2017 03:51