HIF-fansen har tröttnat – protesterar under match

"Ovärdigt att en klubb som HIF ska låta sig förnedras"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Helsingborgs IF är inne i en tung period. Nu har supportrarna tröttnat och planerar en manifestation under nästa match. Planen är att stå tysta bakom läktaren i femton minuterna för att visa sitt missnöje.

Efter att Helsingborgs IF trillade ur Allsvenskan i höstas var planen att man skulle vara tillbaka igen ett år senare. Men HIF har hackat rejält den senaste tiden och efter 4-0-förlusten mot Norrby i måndags har supportrarna tröttnat.

”I samband med hemmamatchen mot GAIS på söndag utlyser ledande supportergrupperingar runt Helsingborgs IF en protest för att visa vårt missnöje med den senaste tidens sportsliga haveri. Vi anser att det är ovärdigt att en klubb som HIF ska låta sig förnedras av småklubbar som huserar i tabellens absoluta botten och att spelare och ledare inte verkar dra lärdom av smällarna vi drabbas av.”, står det i ett meddelande som flera av HIF:s supportergrupper ligger bakom.

Man skriver vidare att man tänker stå bakom läktaren och vara tysta den första kvarten. I den sextonde minuten ska alla åter vara redo ute på läktaren och ”skapa årets bästa stöd”.

” Vi kräver att spelare, tränare och klubbledning tar ett tydligare ansvar för den situation vi befinner oss i. Vi vill ha raka besked kring hur klubben ska agera framåt, vilka åtgärder som kommer att vidtas för att vi inte ska fastna som ett mittenlag i Superettan.”

Supportergrupperna skriver att de inte tänker tvinga någon att delta men uppmanar alla att vara med i manifestationen.

”Det här handlar inte om att vända klubben ryggen, då hade vi bara kunnat sluta följa den, det här handlar om att visa att vi inte accepterar håglösa insatser och dålig inställning från spelare och ledare vars löner vi är med och finansierar.”

Publicerad 17 August 2017 13:24