Oskar Hansson och hans OV Helsingborg gör snart comeback i Handbollsligan.

Oskar Hansson och hans OV Helsingborg gör snart comeback i Handbollsligan.

Efter de många kvalen – kaptenen redo

"Nu kändes det verkligen som att vi var redo"

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. Oskar Hansson vara med och misslyckades i kvalet till Handbollsligan under sina tre första säsonger i OV Helsingborg. När klubben i våras äntligen lyckades ta sig upp vara det inget snack om att kaptenen skulle förlänga sitt kontrakt.

– Det kändes naturligt att hänga med när man kämpat så länge.

OV Helsingborg åkte ur Sveriges högsta serie 2010. Med undantag från den första säsongen har man sedan dess varit ett topplag i Allsvenskan. Men det krävdes fem kvalmisslyckanden innan man på det sjätte försöket i våras tog sig upp till Handbollsligan igen.

– Det har varit nära många år men nu kändes det verkligen som att vi var redo, säger Oskar Hansson.

Lagkaptenen kom till laget för fyra år sedan och har alltså kvalat alla sina säsonger i klubben. I våras gick kontraktet ut men för Hansson var det inget snack om att stanna ytterligare två år.

– Det kändes naturligt att hänga med när man kämpat så länge.

Hur är känslan inför säsongen?

– Jag tycker att vi känns väl förbereda. De som har kommit in i laget har gjort det på ett bra sätt. Dessutom har vi fått behålla stommen från förra säsongen. Vi har absolut ett kompetent lag som kan vara med och konkurrera.

Att spela i Handbollsligan blir förstås en omställning på många sätt. Inte minst går man från noll till fyra konkurrenter i Skåne.

– Så klart ska det bli kul att spela derby, det har vi inte varit bortskämda med. Förhoppningsvis innebär det mer folk på läktarna och dessutom blir det kortare resor.

Det betyder också att Hansson får möta sitt gamla lag IFK Kristianstad.

– Det kommer att bli speciellt. Nu är det ett par år sedan jag spelade där men jag har fortfarande familj och vänner i staden. Det ser jag fram emot.

Hur blir det för dig att spela i Handbollsligan igen?

– Det är kul att vara tillbaka. Jag har ju spelat där några säsonger innan. Så det ska bli riktigt kul att köra på igen. Framför allt nu när det blir med OV.

Publicerad 18 August 2017 14:00