Så ska nye tränaren utveckla OV Helsingborg

"Hade man problem med att det gjordes lite mål"

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. Förra säsongen tvingades OV Helsingborg kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan. I år har man en tydlig plan för hur man ska slippa det.

– Förra säsongen hade man problem med att det gjordes lite mål. Vi måste göra fler enkla mål genom kontring, säger tränare Joakim Forsberg.

OV Helsingborg fick förra säsongen kämpa in i det sista för att rädda den allsvenska platsen. Tillslut krävdes kval där man vann två raka matcher mot Enköping.

Nu är förra årets säsong glömd och när OV laddar inför årets gör man det med en ny tränare.

– Det känns roligt. Jag har ju varit assisterande tidigare men det ska bli skönt att få komma upp och köra med sina egna funderingar och idéer. Det känns väldigt bra, säger Joakim Forsberg.

Tränaren är som sagt inte ett okänt ansikte i Helsingborg. Han hade redan förra säsongen ett finger med i spelet och vet mycket väl vad han vill utveckla.

– Det är inte så att jag tänker göra en stor förändring. Vi ska bygga vidare på det de gjorde förra året. Men man hade man problem med att det gjordes lite mål. Vi måste göra fler enkla mål genom kontring.

Har ni haft mycket att jobba på under försäsongen?

– Nej, det är mest kontringsspelet. Jag tycker att det är där det brast. Har man svårt att göra mål i det uppställda spelet måste man göra enkla mål på kontring. Det tycker jag inte de gjorde så bra förra säsongen. Laget släppte i snitt in 20 mål och gjorde 19. Så två, tre enkla mål per match skulle ge en del poäng.

– Annars har jag varit med laget och sett hur det har fungerat tidigare. Jag har gjort lite annorlunda men jag tror inte tjejerna har känt att det varit någon större förändring. Men vi har tränat lite mer och hårdare.

Förra säsongen slutade det med kval för OV. Det ska man undvika i år.

– Målet är att sluta topp sex och det tycker jag är ett rimligt mål.

Inför säsongen har man stärkt upp truppen med bland annat två mittnior och två kantspelare. Dessutom har man tagit in målvakten Linnéa Back som ersättare till Gry Bergdahl som lämnat laget för H65 Höör.

– Största skillnaden är att vi har en bredare trupp och bättre konkurrens. Vi är inte lika känsliga för skador som förra året. Så här långt har det sett riktigt bra ut på träningarna.

Publicerad 21 August 2017 10:32