OV Helsingborg lämnar Idrottens hus för Helsingborg Arena.

OV Helsingborg lämnar Idrottens hus för Helsingborg Arena.

Därför flyttar OV till Helsingborg Arena

"Vi har många idéer och tankar"

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. OV Helsingborg har inte bara lämnat Allsvenska inför säsongen. Laget tar också steget från Idrottens hus till Helsingborgs Arena.

Samtidigt som OV Helsingborg tog sig upp till Handbollsligan i våras gjort man också en annan flytt. Idrottens hus har inför säsongen bytts ut mot Helsingborgs Arena.

– Först och främst vill jag säga att vi har trivts oerhört bra i Idrottens hus. Men valet föll på Arenan eftersom där kan man ha ett helt annat arrangemang med mat och dryck i samband med matcherna. Ett modernare arrangemang helt enkelt, säger OV:s klubbchef Mats Engblom.

Redan under våren när OV tog klivet upp börjades det diskuteras om var laget skulle spela sina hemmamatcher. Men det slutgiltiga beslutet togs först två och en halv vecka före hemmapremiären.

– Den stora skillnaden blir att du kan gå dit och äta en bit mat innan, det tror vi lockar vår publik. Sen kan man få in mer publik också. Men det är en helhet det handlar om där det blir ett modernare arrangemang i en modernare arena.

– Vi kommer att träna där också. Det var ett måste, att vi kan träna på samma ställe som vi ska spela matcher. Annars hade det inte varit aktuellt.

Flytten gäller bara herrarna och tanken är att man ska utveckla arrangemanget kring matcherna.

– Vi har många idéer och tankar som vi hoppas få till inför premiären. Det ska bli ett arrangemang med mycket närhet till spelare och så vidare. Sen är det viktigt att det blir väldigt trivsamt för alla.

Tar ni inspiration från någon annan klubb?

– Vi har många gubbar i föreningen som både spelat och tränat på hög nivå. Vi tar alla de erfarenheterna och samlar ihop till något vi tror på. Vi ska inte göra som någon annan utan som OV.

Är flytten permanent?

– Vi har skrivit på ett avtal och sen får vi utvärdera. Vi har ju den oerhörda förmånen att kunna välja mellan dessa två. Det är många klubbar som har problem att hitta en hall som duger till Handbollsligan.

Publicerad 23 August 2017 15:44