Efter skrällen – Lindström vill möta HIF

"Resultatmässigt det bästa någonsin"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Mattias Lindström och hans Tvååkers IF stod för en av gårdagens största cupknallar när man slog ut Örgryte ur Svenska Cupen. Laget är nu vidare till nästa års gruppspel där den gamla Helsingborgsprofilen hoppas få sitt förra lag.

– Personligen vill jag gärna få HIF med tanke på min bakgrund.

På förhand såg inte Svenska Cupen-matchen mellan division 2-laget Tvååker och Örgryte ut att göra särskilt mycket väsen av sig. Men den förra HIF-profilen Mattias Lindströms lag slog ut superettanklubben och stod för en rejäl cupskräll.

– Det var fint. Idag känns det bra. Det är det som är tjusningen med fotboll. Ena dagen mår man som en prins och nästa mår man inte så bra…

För Lindström som gör sin första säsong som tränare var förstås vinsten en fin fjäder i hatten.

– Det får jag väl sätt som min främsta framgång så här långt. Jag har ju inte hunnit ha några andra än.

Och hur stort är det för klubben?

– Det beror ju så klart på hur man rankar saker. Men utan att vara 100 procent säker så är det nog resultatmässigt det bästa någonsin. Man har aldrig varit så här långt fram i cupen.

Lindström har tidigare berättat om sina planer på att värva IFK Göteborgs stjärna Tobias Hysén. Efter gårdagens framgång kanske det är läge att slå anfallaren en signal igen.

– Jag ska fråga hur han vill ha det, om han vill möta sina gamla vänner (om Tvååker lottas mot IFK Göteborg). Nej, men jag vet att han gjorde rätt när han förlängde med IFK. Han håller fortfarande toppnivå i allsvenskan och ska inte lämna den.

Du har inte ställt in siktet på någon annan profil?

– Nej, jag är nöjd med den truppen vi har. Om Tvååker ska värva spelare måste man tänka på det geografiska och på ekonomin, det får bli spelare från regionen. Jag kan inte ringa Kim Källström, det är inte aktuellt. Det får var folk här runtomkring.

Nu dröjer det dock innan Tvååker spelar i Svenska Cupen igen. Gruppspelet är först i februari.

– Jag kommer ta det med mina spelare nu. Vi kommer att följa lottningen sen lägger vi cupen åt sidan. Det är jättekul men sen får det stanna där. Vi har en toppstrid i division 2 att tänka på.

Har du någon favoritgrupp?

– Personligen vill jag gärna få HIF med tanke på min bakgrund. Men för klubben hade jag gärna sett IFK Göteborg, Varberg och Hammarby med tanke på intresset och allt runt matcherna. Mycket publik betyder att man får in mer pengar. För en liten klubb är det en chans att få in lite extra.

Men innan det blir dags för gruppspel har Tvååker en viktig höst framför sig. Laget ligger just nu tvåa i tabellen men Lindström menar att toppen är väldigt jämn i serien där ett lag går direkt upp och ett får kvala.

– Här i truppen och bland tränarna är målet att gå upp. Sen vet jag inte riktigt vad klubben har för mål. Men det skiter vi i.  

Publicerad 24 August 2017 11:24