Alvaro Santos. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Alvaro Santos. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Alvaro Santos klar för Hittarps IK

HIF-ikonen ska hjälpa klubben i jakten på division 1

Av
Andreas Holm

FOTBOLL. Under sex år kom han att bli en av klubbens ikoner. Nu är Alvaro Santos redo för nya äventyr. I division 2 och Hittarps IK.

131 matcher i Helsingborgs IF-tröjan och 45 mål hann anfallaren med innan han rundade av karriären 2014. Nu är han tillbaka.

I augusti började Alvaro Santos träna med Hittarps IK och nu är hans spelarlicens i hamn. Inför helgens viktiga toppmatch mot Dalstorps IF är han med i truppen.

– Han är klar för att kunna spela nu, sen återstår det att se om han kommer att spela eller inte, säger Mattias Hallberg, Hittarps spelande sportchef, till Helsingborgs Dagblad.

Hittarps IK är med fem omgångar kvar femma i division 2 västra Götaland, sex poäng upp till ettan Sävedalens IF och fem till tvåan Eskilsminne IF. Efter en månad i träning är nu anfallaren redo för debut. Och suget verkar ha funnits efter att lira boll igen.

– I förra veckan var han lite frånvarande, då hade han mycket på hemmaplan, men i övrigt har han tränat på. Han verkar sugen, så det är roligt, säger Mattias Hallberg till HD.

Publicerad 14 September 2017 06:00