Välkommen till förorten även de dagar det inte brinner bilar, uppmanar Shamm Salih politiker och media. Foto: Mostphotos

Välkommen till förorten även de dagar det inte brinner bilar, uppmanar Shamm Salih politiker och media. Foto: Mostphotos

Insänt:

"Militära insatser löser inte problemen i förorten"

INSÄNT. I en debatt talar M-Politikern Mikael Cederbratt ut om att militära insatser borde sättas in mot de unga gängen i våra förorter. Att enbart sätta in militära insatser är ingen bra lösning alls utan samhället måste göra mer för att få kontrollen på dödsskjutningarna,brotten och kriminaliteten. Satsa på de unga och låt dom få utvecklas utan att vara rädda. Militära insatser kommer aldrig kunna lösa den ojämlikhet som finns i våra förorter. Utanförskap, våld och segregation är bara några av alla de termer som används för och beskriva problematiken i våra förorter.

Förorten är inte bara gatuvåld och skjutningar. Vi älskar inte utanförskapet och våldet. Politiker och media: Välkomna också de dagar det inte brinner några bilar. Välkomna hit till våra förorter också dagar de inte är skottlossning och stenkastning. Jag lovar att ni kommer bemöta människor som är precis lika fantastiska som er själva!

Det finns en förort bortom fördomarna om att tillvaron här helt präglas av våld och gangsters. Här finns fantastiska människor som tar hand om varandra som i en stor familj. Precis som alla andra människor i Sverige vill vi leva i frihet och trygghet. Vi vill vara en del av det vackra Sverige.

Det handlar inte om att förneka problemen som finns här, utan varje förort har sina problem och det finns både bra och dåliga grejer här. Men att se ned på oss unga som bor här är helt fel. Det handlar om att öppna ögonen, hjärnan och hjärtat för ett bredare perspektiv.

Det är dags nu och jag uppmanar både media och politiska partier att delta i att förändra den svartmålade mediebilden om oss. Kom prata med oss utsatta boenden istället för att prata om oss. Ta oss på allvar. Se oss som en del av samhället. Vi är inga djur i bur. Ta med oss i arbetet för ett bättre Sverige.

Shamm Salih

Publicerad 14 November 2017 16:00