Denise Melin Sant är bröllopsfotograf och hyr ut vintage-brudklänningar.

Denise Melin Sant är bröllopsfotograf och hyr ut vintage-brudklänningar. Foto: Martin Wingren

Hon klär dagens brudar i dåtidens klänningar

ÄNGELHOLM/HELSINGBORG. Denise Melin Sant bestämde sig för att kombinera sitt intresse för bröllop och vintage. Nu har hon, som en av få i Sverige, öppnat eget med uthyrning av brudklänningar från olika decennier.

Av
Martin Wingren

Denise Melin Sant, bosatt i Helsingborg, arbetar som socionom i Ängelholm och sedan tre år är hon även bröllopsfotograf. Nu drar hon i gång Brudkammaren, där hon kommer att hyra ut bröllopsklänningar som är vintage.

– Jag har klänningar från 40-talet fram till 80-talet, det är jag ensam om i södra Sverige. Det finns bara i Stockholm där Elsa Billgren hyr ut vintage-klänningar, säger Denise Melin Sant.

Foto: Martin Wingren

Hon är själv intresserad av vintage och bröllop. Denise Melin Sant kom på idén under sin tid som föräldraledig och hittade en ledig lokal på Höja Landsväg 41. Där har hon även sin studio där hon fotograferar brudpar samt barn och familj.

– Nu kan jag kombinera dessa intressen, jag gillar att se lyckliga och förväntansfulla personer på bröllop och så får jag vara med och bevara klänningar som annars inte hade använts. Sedan är det även en trend med återbruk och vintage så jag hoppas att folk som ska gifta sig hittar hit, säger hon och fortsätter:

– Det är unika klänningar med en historia, det har redan stått en lycklig brud klädd i den för kanske 60 år sedan.

Öppet hus blir det under helgen 2-3 december klockan 12-15, därefter är det tidsbokning som gäller innan besök.

Publicerad 01 December 2017 14:28