Kim Nyholm
– Jag är försiktig eftersom jag har blivit utsatt för det. Jag tänker mig för vad jag skriver på nätet och i olika forum.

Kim Nyholm – Jag är försiktig eftersom jag har blivit utsatt för det. Jag tänker mig för vad jag skriver på nätet och i olika forum.

Veckans fråga - oroar du dig för att drabbas av id-kapning?

ENKÄT. Allt fler drabbas av id-kapning. Är det något du oroar dig för att själv råka ut för?

Erika Paulsson
– Jag tänker ofta på det. Jag har till exempel inte godkänt att mina fyra sista siffror ska gå att få tag på, vem som kan se hur gammal jag är och hur mycket jag har i inkomst. Det är information som jag inte gett ut men som går att hitta.

Erika Paulsson – Jag tänker ofta på det. Jag har till exempel inte godkänt att mina fyra sista siffror ska gå att få tag på, vem som kan se hur gammal jag är och hur mycket jag har i inkomst. Det är information som jag inte gett ut men som går att hitta.

Tommy Halvorsen
– Det är inget jag funderar på men samtidigt skyddar jag mig. Jag byter lösenord med jämna mellanrum och klickar aldrig på länkar som kommer från personer jag inte känner.

Tommy Halvorsen – Det är inget jag funderar på men samtidigt skyddar jag mig. Jag byter lösenord med jämna mellanrum och klickar aldrig på länkar som kommer från personer jag inte känner.

Margareta Sundqvist
– Ja, det tänker jag absolut på. Jag försöker ha lite koll och om jag får mejl från okända adresser så öppnar jag dem aldrig. Men jag funderar inte överdrivet mycket på det, då skulle man oroa sig för jämnan.

Margareta Sundqvist – Ja, det tänker jag absolut på. Jag försöker ha lite koll och om jag får mejl från okända adresser så öppnar jag dem aldrig. Men jag funderar inte överdrivet mycket på det, då skulle man oroa sig för jämnan.

Publicerad 02 December 2017 10:00