Den 31 oktober sköts en 20-åring till döds vid en idrottsplats. Nu har en 21-årig man gripits i Tyskland misstänkt för mord. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Den 31 oktober sköts en 20-åring till döds vid en idrottsplats. Nu har en 21-årig man gripits i Tyskland misstänkt för mord. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Bildbyrån

21-årig man gripen för mord på idrottsplats

Greps av polis på en flygplats i Tyskland

BÅRSLÖV. En 21-åring som anhållits i sin frånvaro, misstänkt för inblandningen i mordet på en 20-åring vid Bårslövs idrottsplats, har gripits i Tyskland. Mannen omhändertogs av polis på en flygplats i München.

Av
Andreas Holm

– Gripandet var odramatiskt. Nu hoppas vi att han ska bli utlämnad till Sverige snart, säger kammaråklagare Ola Lavie, till Helsingborgs Dagblad.

Det var den 31 oktober tidigare i år som en ung man sköts till döds vid en idrottsplats utanför Helsingborg. Mannen dödförklarades senare på platsen.

I förra veckan förklarades 21-åringen häktad och blev internationellt efterlyst. I lördags fick tysk polis tag i mannen då han försökte stiga ombord på ett flygplan i Tyskland.

Sedan tidigare sitter en 35-årig man häktad, misstänkt för mordet. Han greps tillsammans med sin flickvän, som misstänks för skyddande av brottsling, i Göteborg i slutet av november.

Enligt Helsingborgs Dagblad sitter även den nu gripne 21-åringens flickvän häktad, misstänkt även hon för skyddande av brottsling.

Mordoffret var sedan tidigare känt av polisen.

– Det finns anledning att berätta detta då skottlossningen misstänkts har förekommit i en viss miljö, sa Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral till Lokaltidningen efter händelsen.

Publicerad 21 December 2017 11:20