Det lönar sig att vara attraktiv menar forskare. Men allt handlar inte bara om ditt utseende. Foto: mostphotos.com

Det lönar sig att vara attraktiv menar forskare. Men allt handlar inte bara om ditt utseende. Foto: mostphotos.com

Så får du andra att tycka du är attraktiv

Utseendet är inte allt menar amerikansk entreprenör

Av
Andreas Holm

SKÅNE. Flera studier visar att det lönar sig om man är attraktiv. Attraktiva personer har större chans att bli ledare, tjäna mer pengar och överlag få bättre möjligheter i sitt liv. Filmstjärnor och artister världen över ses av många som attraktiva baserat på deras utseende.

Men allt handlar inte om ditt utseende. Den amerikanska entreprenören Kevin Daum på Inc menar bland annat att det snarare handlar om vanor i livet.

Utseendet är inte allt menar han.

– Det finns många människor i världen som kanske bara ser snäppet bättre ut än genomsnittet men de är ändå en magnet många drar sig till, skriver Kevin Daum i en artikel i Business Insider.

 

Han listar nio punkter hur du kan bli mer attraktiv i andras ögon:

LE OFTA

Hitta ljusglimtarna i din vardag och le så mycket du kan. "Attraktiva människor älskar livet, och allt vad det innebär… de är inte rädda för att visa livsglädjen i hur de rör sig, och i ansiktsuttrycken", skriver Kevin Daum.

KLÄ DIG RÄTT

Även fast du inte har koll på det senaste modet, så håll dig uppdaterad via bloggar eller häng med en modeintresserad kompis på en shoppingrunda. Att klä sig rätt innebär heller inte att det måste kosta skjortan. Attraktiva människor vet när de ska klä upp sig eller när det gäller att dyka upp i avslappnad klädsel.

VAR NOGA MED VAD DU SÄGER

"Attraktiva personer vet att de inte behöver vara den smartaste personen i rummet för att skapa intresse. Men att visa prov på ignorans är ett säkert sätt att stöta bort folk."

VAR NOGA MED VAD DU STOPPAR I DIG

Tänk på vad du äter. Dåliga vanor som att tugga tuggummi, röka eller konsumera för stora mängder alkohol kan få dig att verka väldigt oattraktiv.

LYSSNA

"När du verkligen visar att du lyssnar på vad en annan person har att säga så stärkts era band. Attraktiva personer har bemästrat kunskapen att lyssna på andra."

LÄR DIG NÅGOT NYTT

Smart är sexigt och okunnighet är fult. Du behöver inte vara ett geni men ta dig tid att lära dig någonting nytt varje dag, menar Kevin Daum.

TA HAND OM DIG SJÄLV

Njut av livet, stärk ditt självförtroende och ta hand om din kropp. Ett recept som enligt entreprenören Daum gör att fler vill umgås med dig och anser dig attraktiv.

TA HAND OM ANDRA

"Var generös och dela med dig till andra. En vänlig själ är oerhört attraktiv."

FÅ ANDRA ATT KÄNNA SIG ATTRAKTIVA

"Varje person du träffar har någon speciellt att erbjuda. Se till att bjuda på det bästa du har att komma med i gengäld".

Publicerad 31 December 2017 06:00