Andreas Granqvist har försökt dra sitt strå till stacken för att rädda HIF:s krisande ekonomi. Sedan återkomsten har han inte tagit ut en enda krona i lön.

Andreas Granqvist har försökt dra sitt strå till stacken för att rädda HIF:s krisande ekonomi. Sedan återkomsten har han inte tagit ut en enda krona i lön. Foto: Andreas Holm/Arkiv

Granen vill rädda HIF – har spelat gratis sedan återkomsten

"Har turen att ha det gott ställt och har avstått från lönen"

HELSINGBORG. Hans hjärta brinner för HIF. När miljonerna lockade efter Sveriges kvartsfinalsbragd i VM valde Andreas Granqvist att komma hem till Helsingborg igen. När nu klubbens elitlicens är i fara berättar försvarsgeneralen att han inte kostat klubben en enda krona.

Av
Andreas Holm

– Jag har avstått från lönen så länge HIF inte har ekonomi, säger Granen, till Helsingborgs Dagblad.

HIF är i djup ekonomisk kris och närmar sig en förlust om 13 miljoner kronor, ett resultat som blev värre än befarat. Nu är elitlicensen i fara för allsvenskt spel om ingen lösning hittas.

– Vi måste öka lokala intäkter, sponsring, publik. Vi måste sätta uttrycket "en hållbar ekonomi" och det kommer ett hårt arbete innan vi är en stabil klubb, det kommer ta tid, sa Joel Sandborg, HIFs klubbdirektör i en intervju med Lokaltidningen tidigare i höstas.

Det kunde alltså sett betydligt rödare ut i klubbens siffror om Andreas Granqvist valt att plocka ut en lön under hösten.

– Klart att jag skulle ha en lön när jag kom hem, men under tiden har jag fått reda på hur ekonomin såg ut. Jag har turen att ha det gott ställt och har därför avstått från lönen så länge HIF inte har ekonomi. Jag har den möjligheten, men nästa år kommer jag att ha lön, men inte jättehög, säger Andreas Granqvist till HD och dödar samtidigt allt snack om en eventuell flytt till Manchester United och Premier League.

– Till 99,9 procents säkerhet kan vi ta död på de spekulationerna här och nu. Det skulle i så fall vara något helt sensationellt och det tror jag inte kommer.

Publicerad 14 December 2018 14:54