Mannen fick föras till akuten.

Mannen fick föras till akuten. Genrebild (bilden har inte med händelsen att göra): Adobe Stock

Misstänkt fylla var något helt annat: "Kan ha räddat livet på mannen"

Larm om man som "antastade" människor

HELSINGBORG.

På torsdagen larmades polisen om en man som stökade omkring, skrek och antastade personer. Men den misstänkta fyllan visade sig vara en insulinchock och mannen fördes till sjukhus. "Uppringarna kan ha räddat livet på mannen", säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

Av
Ida Asplund-Ådahl

Vid lunchtid på torsdagen fick polisen flera samtal om en man som "stökade omkring" på Knutpunkten i Helsingborg. Flera personer uppgav att mannen ifråga "antastade" andra människor och försökte stoppa bilar.

När polis kom till platsen, korsningen Järnvägsgatan/Trägårdsgatan, misstänktes mannen initialt vara påverkad eller lida av psykisk ohälsa. Vid en genomgång påträffades insulinspruta och en blodsockermätare i fickan.

Mannen ska enligt polisen ha uppträtt mycket förvirrat och pratade osammanhängande. Men polisen är bland annat utbildad att kunna känna igen en insulinchock.

– Vi har blivit bättre på att se signalerna när det handlar om sjukdomar eller om någon är påverkad, vilket var tur i det här fallet, säger Åsa Emanuelsson.

Mannen kördes direkt till aktuten där man konstaterade att han hade kritiskt låga blodsockervärden och fick behandling direkt.

När mannen kvicknade till igen hade han inga minnen av händelsen men tackade både polis och allmänhet innan han lämnade sjukhuset några timmar senare.

Nu tackar även polisen för att allmänhet hörde av sig.

– Uppringarna kan ha räddat livet på mannen, säger Åsa Emanuelsson.

Publicerad 22 February 2019 11:01